Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 13 juni

Alkmaar, 13-06-2010 o 14.00 uur

Gewonde bij schietpartij

Den Helder, zaterdag 12 juni

Op zaterdagmiddag omstreeks 16.15 uur vond een schietpartij plaats bij het Johan Cruyffveld bij de Dommel in Den Helder waarbij een 26-jarige man uit Den Helder gewond raakte.
Die middag was er een voetbaltoernooi waar tussen de tweehonderd en driehonderd toeschouwers en voetballertjes aanwezig waren. In de menigte kregen drie mannen ruzie met elkaar. Plotseling trok een van hen een vuurwapen en schoot op het 26-jarige slachtoffer. Deze werd geraakt en liep verwondingen op die in het ziekenhuis moesten worden behandeld. Hier werd de man door de politie aangehouden in verband met zijn betrokkenheid bij de ruzie. De twee andere mannen, waaronder de schutter, wisten in de drukte weg te komen. Van een van hen is het vuurwapen door het publiek afhandig gemaakt. Dit werd aan de politie overgedragen.

De politie zette de omgeving af voor een uitgebreid forensisch onderzoek. In de ruime omgeving werd gezocht naar beide verdachten. Zij werden nog niet aangetroffen.

De politie verzoekt getuigen van de ruzie en de schietpartij zich te melden. Dat kan via het algemene nummer 0900-8844 (lokaal tarief). Getuigen die liever anoniem blijven kunnen ook bellen naar Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

De politie roept met name de twee voortvluchtige verdachten op zichzelf bij de politie te melden. Hun namen zijn bij de politie bekend.

Politie zoekt getuigen mishandeling

Hoorn, zaterdag 12 juni

De politie in Hoorn is op zoek naar getuigen van een mishandeling die plaats vond op de Roode Steen in Hoorn op zaterdagmorgen omstreeks 02.30 uur. Een 18-jarige man uit Hoorn raakte hierbij gewond. Het slachtoffer zag op de Roode Steen dat een bekende van hem voor een café stond en ruzie had met een andere man. Het slachtoffer wilde tussenbeiden komen om zijn vriend te ontzetten. Hierop draaide de ombekende man zich om en maakte een zwaaibeweging naar het slachtoffer met een mes. Deze werd in de hals geraakt waarbij een diepe kras ontstond. Er volgde een vechtpartij waarbij meerdere klappen zijn gevallen.

Het slachtoffer heeft zich pas later bij de politie gemeld. De politie is nu op zoek naar getuigen die meer van het incident hebben gezien. De politie in Hoorn is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Mishandeling van politie: dader aangehouden

Avenhorn, zaterdag 12 juni

Op zaterdagavond omstreeks 02.20 uur werd een 26-jarige man uit Avenhorn aangehouden in verband met een mishandeling die plaats vond in Avenhorn.

Een politiemedewerker was ter ondersteuning van de GGD in een woning in Avenhorn waar zich de verdachte bevond. Plotseling pakte de verdachte een bekertje waarin vermoed werd dat er water in zat. Hij gooide de inhoud in het gezicht van de politieman. Het bleek echter om terpentine of wasbenzine te gaan. Ook werd de politieman geschopt en gestompt. De politieman wist echter assistentie op te roepen. Deze kwam ter plaatse en hield de man aan. Hierbij moest gebruik worden gemaakt van pepperspray.

Mishandeling van politie: dader aangehouden (2)

Alkmaar, zaterdag 12 juni

Op zaterdagmorgen omstreeks 04.15 uur werd een 23-jarige Alkmaarder aangehouden op de Molenbuurt in Alkmaar. Twee surveillerende politiemensen werden daar door de verdachte beledigd. De man, die duidelijk op een confrontatie uit was, spuugde naar een politieman en begon in hun richting te stompen. Er ontstond een vechtpartij waarbij een van de politiemensen letsel aan zijn gezicht opliep. Te hulp geschoten agenten moest het publiek op afstand houden dat zich begon op te dringen.

De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Toet, toet ...

De Koog, zaterdag 12 juni

Op de Badweg in de Koog werd zaterdagmiddag een explosief op het strand aangetroffen. Het projectiel had alles van een anti-personeelsmijn. Nadat de mijn voorzichtig met water afgespoeld was, bleek het te gaan om een claxon van een auto.

Auto in brand

Den Helder, vrijdag 11 juni

Op vrijdagmiddag reed een 43-jarige vrouw uit Den Helder in haar personenauto over de Binnenhaven in haar woonplaats. Op dat moment kwamen plotseling de vlammen uit de bodem van haar auto. De gewaarschuwde brandweer kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. De oorzaak ligt vermoedelijk in een technisch mankement.

Politie vindt gestolen auto terug

Castricum, zondag 13 juni

Op zondagmorgen omstreeks 02.45 uur zag de politie een personenauto rijden op de Mendelssohnlaan in Castricum. Omdat het type auto vaak wordt gebruikt bij fietsendiefstallen (combotype) werd een onderzoek ingesteld. Direct nadat de bestuurder zijn auto had stilgezet, vluchtten zowel de bestuurder als de bijrijder weg. Bij controle bleek de auto eerder in Zaandam te zijn gestolen. Onderzoek in de omgeving, waarbij een biker en een politiehond werd ingezet, leverde geen verdachten meer op.

Politie signaleert auto

Noord-Scharwoude, zaterdag 12 juni

De politie heeft een personenauto laten signaleren die op zaterdagmiddag werd gestolen vanaf een garagebedrijf aan de Spoorstraat in Noord-Scharwoude. De auto werd gestolen tussen 17.00 en 17.45 uur. Het ging om een groene Volkswagen Polo met kenteken 48-FB-TJ.

Politie houdt inbrekers aan na tip

Grootebroek, zaterdag 12 juni

De politie heeft na twee tips van omwonenden twee inbrekers aan kunnen houden. Omstreeks 02.40 uur meldde een buurman dat er werd ingebroken in een woning aan de Elzenlaan in Grootebroek. Hij had iemand in de woning, waarvan de bewoners op vakantie waren, zien lopen. Na enig klauterwerk over schuttingen, kon de man in de achtertuin worden aangehouden. Het bleek om een 30-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats te gaan. Naast inbrekerswerktuigen bleek hij ook sieraden bij zich te hebben.

Een tweede tip van een buurtbewoner leverde de vermoedelijke vluchtauto op waar een 25-jarige vrouw uit Alkmaar in zat. De auto bleek gesignaleerd te staan als gestolen.

Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en daar in verzekering gesteld.

Politie houdt mogelijke motordieven aan

Hoorn, zaterdag 12 juni

Op zaterdagmorgen omstreeks 03.30 uur hield de politie een 17- en een 20-jarige man uit Hoorn aan op verdenking van diefstal van een motorfiets. Een politiepatrouille zag op de Boogschutter een motorfiets staan met draaiende motor. Bij de motor stonden vier personen, die bij het zien van de politie er vandoor gingen. Twee van hen konden bij de motor en in de directe omgeving worden achterhaald. De motorfiets bleek die nacht te zijn gestolen in Hoorn. Het slot was daarbij geforceerd.

De verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Politie zoekt inbreker

Bergen, zondag 13 juni

De politie is op zoek naar een inbreker die een bezoek bracht aan een woning op de Schumanlaan in Bergen. De inbraak vond plaats op zondagmorgen omstreeks 00.15 uur. De inbreker kwam het pand binnen via een openstaan tuimelraam. Toen de bewoner, die in zijn bed lag, wakker werd en ging kijken, stond hij plotseling oog in oog met de dief. De bewoner schrok heftig en sloot zich op in zijn slaapkamer. Hierdoor kreeg de inbreker de kans er vandoor te gaan. Hij stal een laptop en geld.

Politie zoekt getuigen van overval op woning

Enkhuizen, vrijdag 11 juni

De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een woning aan de Asterstraat in Enkhuizen die op vrijdagmiddag omstreeks 14.25 uur plaatsvond. Rond die tijd werd er aangebeld bij een woning. De 79-jarige bewoonster deed de deur op een kiertje. Voor de deur stonden twee vrouwen die meteen de deur openduwden en binnenkwamen. Zij namen de vrouw mee naar haar woonkamer. Daarmee maakten zij ruimte voor een derde persoon die de bovenverdieping van de woning doorzocht. Toen het slachtoffer boven stommelgeluiden hoorde, gingen de vrouwen er vandoor. De buit bestond uit contant geld.

De ene overvalster was een vrouw van 20 tot 25 jaar, met een slank postuur, getinte huidskleur en een lengte van 1.60 - 1.65 meter. Zij had stijl zeer zwart haar tot in de schouders, een lichte slag in de haarpunten en droeg zwarte jurk met lange mouwen. De vrouw sprake met een buitenlands accent.
De andere vrouw was 50 tot 55 jaar, en was gezet. Zij had stijl zeer zwart haar tot aan de schouders, een lichte slag in de haarpunten en droeg een zwarte jurk met lange mouwen en blauw/witte gympen. Ook zij sprak met een buitenlands accent.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Stede Broec, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Man met brandbom geeft zich aan

Alkmaar, zaterdag 12 juni

Op zaterdagmiddag meldde een 34-jarige Alkmaarder zich bij de balie van het politiebureau in Alkmaar. Hij verklaarde een molotovcocktail bij zich te hebben en deze bij zijn ex-partner door de ruiten te willen gooien. Omdat hij zich niet in de hand kon houden, meldde hij zich bij de politie. In een van de tassen van zijn motorfiets trof de politie een wijnfles met brandstof aan, waar een lont aan gemaakt was. De man is aangehouden.

Politie houdt twee man aan voor vernieling

Schagen, zondag 13 juni

Op zondagmorgen kon de politie na een melding van een getuige twee personen aanhouden wegens vernieling van een auto. Een getuige had gezien dat de twee personen de achterruit van een auto vernielden die geparkeerd stond op de Laan in Schagen. De politie was snel ter plaatse en kon beide mannen aanhouden. Het ging om een 16-jarige jongen uit Schagen en een 18-jarige jongen uit Schagerbrug. Zij zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Politie houdt drugsdealer aan

Hoorn, zondag 13 juni

Op zondagmorgen omstreeks 04.00 uur controleerde de politie een 32-jarige Amsterdamse automobilist op de Zuiderkruisstraat in Hoorn. De man bleek een wikkel cocaïne, hennep en een veel contact geld bij zich te hebben. Deze combinatie komt vaak voor bij drugsdealers. De man werd daarom aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De drugs en het geld werden in beslag genomen. Ook nam de politie de twee mobiele telefoons van de man in voor onderzoek.

Politie houdt drugsdealer aan (2)

Castricum, zaterdag 12 juni

Op zaterdagmorgen omstreeks 00.15 uur kon de politie een 23-jarige man uit Heerhugowaard aanhouden op de Verlengde Overtoom in Castricum op aanwijzing van een horecaportier. De portier had gezien dat de verdachte drugs stond te verhandelen en belde de politie. Bij controle van de verdachte bleek deze verschillende wikkels cocaïne bij zich te hebben en hennep. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De drugs zijn in beslag genomen.

Politie zoekt getuigen van mishandeling

Den Helder, zondag 13 juni

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die plaats vond op de Emmastraat in Den Helder op zondagmorgen omstreeks 02.05 uur. Een 18-jarige Nieuwediepster stond te pinnen bij een geldautomaat aan de Emmastraat toen er plotseling twee meisjes achter haar kwamen staan. De nieuwkomers wilden eerst. Toen het slachtoffer zei dat ze gewoon op hun beurt moesten wachten, werd de groep meisjes steeds groter. Toen de groep was uitgegroeid tot zon tien personen, werd het slachtoffer aangevallen. Zij werd ondermeer op haar mond geslagen met een fles, waardoor zij schade aan haar gebied opliep.

Getuigen die iets hebben gezien van de mishandeling door de groep donker getinte meisjes, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Man aangehouden wegens huiselijk geweld

Zwaag, zaterdag 12 juni

Op zaterdagmiddag hield de politie een 35-jarige man aan wegens mishandeling van zijn partner. De man had onder invloed van mogelijk drank en drugs zijn zwangere vrouw gebeten en met haar hoofd tegen de muur geslagen. De man kon in de directe omgeving van zijn woning worden aangehouden. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau en hier in verzekering gesteld.

Brommerdief door politie aangehouden

Zwaag, zaterdag 12 juni

Op zaterdagmiddag kon de politie een 29-jarige man uit Zwaag aanhouden nadat hij bij een fitnessschool aan de Zwaagdijk in Zwaag een bromfiets had gestolen. Getuigen hadden gezien dat de man kort voor twaalf uur aan de brommer had zitten prutsen en er vervolgens mee weg reed. De man bleek zich daarvoor te hebben gemeld bij de fitness, waar zijn naam bekend was. De man kon in zijn woning worden aangehouden. De bromfiets werd op een andere plaats, juist buiten Hoorn, aangetroffen.

Bestuurster weigert bloedproef

Hippolytushoef, zondag 13 juni

Op zondagmorgen omstreeks 01.40 uur vond er op de Elft in Hippolytushoef een verkeersongeval plaats. Een scooter werd bestuurd door een 17-jarig meisje uit Den Oever. Zij vervoerde op de scooter nog twee passagiers. In een bocht in de weg verloor de bestuurster de macht over het stuur, vloog de bocht uit en kwam ten val. De passagiers liepen licht letsel op. De bestuurster werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Hier bleek dat zij alcohol had gebruikt. Van de meisje is een bloedmonster afgenomen dat door het Nederlands Forensisch Instituut op de aanwezigheid van alcohol zal worden onderzocht.

Auto te water. Politie houdt bestuurder aan

Alkmaar, vrijdag 11 juni

Op vrijdagavond omstreeks 22.10 uur reed een 24-jarige man uit Den Oever in een personenauto over de Kennemersingel. Door vermoedelijk te hoge snelheid raakte hij in een bocht (bij de molen van Piet) de macht over het stuur kwijt en kwam in het water van de singelgracht terecht. De bestuurder en een passagier vluchtten de stad in, maar konden daar door de gewaarschuwde politie worden achterhaald. De bestuurder is aangehouden. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 290 ug/l. Iets meer dan het toegestane maximum van 220 ug/l. Omdat de politie vermoedde dat de man mogelijk ook drugs had gebruikt, werd bloed afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol en drugs. Hij krijgt een proces-verbaal wegens het verlaten van de plaats van het ongeval en wegens het rijden onder invloed van alcohol.

Dronken tegen brugleuning

Opperdoes, zaterdag 12 juni

De politie heeft op zaterdagmorgen het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige man uit Opperdoes. De man had omstreeks 04.20 uur een ongeval op het Westeinde in zijn woonplaats gehad. Hij was met een personenauto tegen een brugleuning gereden. De man had zich niet bij de politie gemeld, maar was zonder zijn identiteit achter te laten naar huis gegaan. Hier werd hij door de politie aangetroffen. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 705 ug/l. Aangezien het om een beginnend bestuurder gaat mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve bijna acht maal het voor hem geldende maximum. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Alcoholcontroles

Regio, zondag 13 juni

In de nacht van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag werden op verschillende plaatsen in de regio alcoholcontroles gehouden. Alcohol is een van de speerpunten van de politie omdat veel (ernstige) aanrijdingen mede door alcoholgebruik veroorzaakt wordt. In totaal kregen ruim dertig bestuurders een proces-verbaal omdat zij teveel alcohol in hun adem hadden. In drie gevallen waren alcomobilisten betrokken bij verkeersongevallen.

Vernielingen aan autos: politie verzoekt aangifte te doen

Heerhugowaard, zondag 13 juni

Op zondagmorgen omstreeks 03.50 uur trof de politie drie personenautos aan waarvan de spiegels waren vernield. De autos stonden geparkeerd in e omgeving van de P. Soutmanstraat in Heerhugowaard. De eigenaren van deze autos worden door de politie benaderd om aangifte te doen. Mocht u ook slachtoffer zijn geworden van vernieling van uw auto in die omgeving, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Politie houdt twee mannen aan na mishandeling

Hoorn, zaterdag 12 juni

De politie heeft een 30-jarige man uit Hoorn en een 28-jarige Alkmaarder aangehouden wegens mishandeling en bedreiging. Op zaterdagmorgen omstreeks 02.00 uur hoorde een bewoner van de Boogschutter in Hoorn dat er voor zijn auto gecrost werd. Toen hij ging kijken stonden er twee mannen en een vrouw. Toen hij een opmerking over hun gedrag maakte werd het slachtoffer door de twee mannen gegrepen. Hij vluchtte zijn woning in en belde de politie. Intussen werd het slachtoffer vanaf de straat bedreigd met stokken of messen. Toen de politie ter plaatse kwam en de twee mannen aanhield, bleken zij geen wapens bij zich te hebben. In de bosjes werden echter twee messen aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in.

Dronken tegen geparkeerde auto

Burgerbrug, vrijdag 11 juni

Op vrijdagavond omstreeks 23.30 uur hield de politie een 20-jarige man uit Dirkshorn aan nadat hij onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt. De man reed in een personenauto over de Grote Sloot. Hij zag hierbij een geparkeerd staande auto over het hoofd en reed er zonder te remmen tegenaan. Beide autos raakten zwaar beschadigd. De bestuurder bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 655 ug/l. Aangezien het hier om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve zeven maal het voor hem geldende maximum. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Politie houdt dief aan

Den Helder, zaterdag 12 juni

Op zaterdagavond omstreeks 21.30 uur werd een 62-jarige vrouw uit Den Helder beroofd bij de kruising van de Nieuweweg en de Tesselstroomlaan in haar woonplaats. De vrouw reed in een booster en had haar handtas in het mandje voorop gedaan. Een man kwam langsrennen en greep de tas uit het mandje. Hij ging er vandoor in de richting Liniepad. De gewaarschuwde politie kon de man even later op basis van het opgegeven signalement aanhouden. Het ging om een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De tas bleek onderweg weggegooid te zijn. De politie stelt een onderzoek in.