Politie Brabant-Noord

Aanpak illegale crossers in bossen

Mill, 13-06-2010

Tijdens een gerichte controle naar crossers in de bossen van Mill, Wilbertoord en Langenboom heeft de politie in samenwerking met Natuurmonumenten zondagochtend tussen 07.00 en 12.00 uur actief gesurveilleerd en gecontroleerd op crossende motoren, quads en (cross)brommers. Ook in de direct omgeving van de bossen werd gecontroleerd.

Resultaat

Er zijn tijdens deze controle 3 crossers staande gehouden en bekeurd voor artikel 461 sr, (zich bevinden op verboden terrein).

Illegaal crossen

Illegaal crossen in bossen is een vorm van hufterig gedrag waarmee gevaar, schade en overlast veroorzaakt wordt. Het afgelopen jaar kwamen regelmatig klachten binnen van wandelaars, bewoners en andere betrokkenen, die van deze gebieden gebruik maken. De rust werd ruw verstoord door (groepen) crossers die het gebied doorkruisen en veel schade aanrichten aan paden en beplanting.

Vorig jaar heeft de politie al een campagne 'Crossen in de bossen' en extra controles gehouden. Helaas is daarmee de overlast niet afgenomen, dus zijn er vandaag extra controles gehouden om de overlast tegen te gaan.