Arnhems modekwartier verrijkt met modesalon van Irving Vorster


ARNHEM, 20100613 -- Tijdens de Nacht van de Mode, gehouden in Het Modekwartier in de Gelderse hoofdstad, werd de modesalon van couturier Irving Vorster geopend door Phia Baruch, oprichter van de Nederlandse Vereniging van Modejournalisten. Baruch is tevens uitgever/hoofdredacteur van De Couturekrant die dit jaar haar 10-jarig bestaan viert. De mode-icoon werd bijgestaan door de directeur van het Fashion Museum in Amsterdam.

Ook fashiondesigner Sepehr Maghsoudi was vanuit de Randstad overgekomen en vertelde zeer onder de indruk te zijn van de bijzondere ambiance van de modesalon. De opening werd in stijl afgesloten met een smaakvolle coutureshow waarin creaties werden geshowd die vorige maand tijdens de Fashion Museum Week (FMW) onder de collectienaam "Altitude" werden gepresenteerd. Het defilé met deze bijzondere damescouture werd op grote hoogte georganiseerd in de SKYY Bar van het WestCord Fashion Hotel te Amsterdam. Vanwege de overweldigende belangstelling werd toen een tweede show gehouden in de catwalkzaal van de Fashion Museum Week (FMW).

De collectie bestaat uit circa twintigtal kledingcreaties. Inspiratie haalt de modevormgever uit hedendaagse architectuur, bouwerken met ritmiek en getordeerde vormen zoals Calatrava en wolkenkrabbers in Dubai. De collectie bestaat ditmaal grotendeels uit jurken met ingenieuze kraagconstructies. Asymmetrie is ook volop aanwezig in Irving's ontwerpen. Sober kleur gebruik, antraciet met geel accenten voeren de boventoon. Klassieke silhouetten en uitgewerkte detaillering. Avondjurken uitgevoerd in luxueuze stoffen.

In 2008 maakte Irving Vorster zijn buitenland debuut tijdens de Alternative Fashion Week in Londen en showde vervolgens vorig seizoen ten tijde van de Arnhem Mode Biennale als eerste ontwerper met een varende catwalkshow in samenwerking met het evenementenschip Jules Verne. Daarnaast gaf hij acte de présence met het kleden van de finalisten van de eerste editie van de Top Model of Colour-verkiezing in Amsterdam. Vorster werkt samen met Vincent Burger Design en MODELSBV.

http://www.fashionmuseum.nl





Ingezonden persbericht