Hoofddorp meest oranje gemeente van Nederland


HOOFDDORP, 20100613 -- Welke gemeente telt de meeste Oranje-fans van Nederland? In week 23 analyseerde mediabureau Feeder binnen ruim 400 gemeenten de buzz rond het het WK-voetbal in Zuid-Afrika. Daaruit blijkt dat Hoofddorp (Noord-Holland) het meest in de ban is van Oranje. Breda is de minst Oranje-gezinde gemeente.

In regionale dabladen, huis-aan-huisbladen en officiële gemeentesites is per gemeente gekeken hoeveel straten oranje kleurden en of er buiten TV-schermen worden opgesteld. Verder zijn lokale nieuwsberichten gescand op woorden als brultoeter, gevelvlag en WK. De meetperiode liep van 7 tot en met 13 juni 2010.

In Hoofddorpse media werden de meeste berichten geteld over de lokale betrokkenheid bij het WK. Los van aantal berichten voert Hoofddorp ook op het gebied van liberaal kijkbeleid de boventoon. Zo worden op alle middelbare scholen de lessen gestaakt als Oranje speelt. Ook het midden- en grootbedrijf steunt onze jongens: uitgever Sanoma plaatst WK-schermen in de kantine.

Het Noord-Brabantse Breda is de minst Oranje-gezinde gemeente in Nederland. Dit ligt overigens vooral aan het strenge WK-beleid van de gemeente. Zo moest een café aan de Havermarkt de oranje geverfde gevel weer witten en worden vlaglijnen lager dan vijf meter zonder uitzondering door de gemeente verwijderd.

Mediabureau Feeder is gespecialiseerd in het syndiceren en analyseren van lokale nieuwsberichten binnen Nederland. Klanten zijn o.a. NU.nl, de Telefoongids en Reed Business. Zie ook www.feeder.nl.





ingezonden persbericht