Ingezonden persbericht

Utrecht, 13 juni 2010 - Zondagavond 13 juni vond in het Louis Hartlooper Complex onder leiding van RTV Utrecht presentatrice Sofie van den Enk de enorm spannende ontknoping van het Utrecht over Utrecht festival plaats. Na een dag vol culturele hoogstandjes maakte Hans Schmidt, burgemeester van Woerden als voorzitter van de jury de winnaars in de verschillende categorieën bekend.

De winnares van de Statief Foto Award t.w.v. ¤ 1000 is Susanne Gilsing met haar fotoserie 'Warzone of toch Ondiep'. Ellen Bruijs, schrijfster van het gedicht 'Stadsgedicht Utrecht', is de winnaar van de GVU Poëzie Award t.w.v. ¤ 1000. De Proza Award t.w.v. ¤ 1000 is gewonnen door Wouter Boon met het verhaal 'Gegrepen door de straat'. De gelukkige winnaar van de hoofdprijs, de Rabobank Utrecht Cinema Award ter waarde van maarliefst ¤ 4000, zijn Willem van der Putten, Roel Oostra & Henny Ram met hun film 'Omdat hun hart sprak'. De prijzen werden zondagavond tijdens de feestelijke prijsuitreiking in ontvangst genomen.

Verder zijn er een Jong Talent Award t.w.v. ¤ 500 en een Publieksprijs t.w.v. ¤ 500 uitgereikt, aan an Rutger van Loo voor zijn verhaal 'Wij zijn heel blij met de geboorte van...' en Jeroen Bastiaan de Jong voor zijn film 'De Dom'. De organisatie van Utrecht over Utrecht dankt alle deelnemers voor een geslaagde festivaleditie en feliciteert alle winnaars van het festival van harte met de prachtige resultaten. Hopelijk tot volgend jaar!

Alle winnende werkstukken zijn binnenkort te vinden te vinden op www.utrechtoverutrecht.nl

EINDE PERSBERICHT

Noot voor redacties