Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 27-06-2010

8 aanhouding tijdens horecanacht

BREDA: In de nacht van zaterdag op zondag was het druk in de
binnenstad. Er zijn 8 aanhoudingen verricht, waarvan 2 voor verstoring van de openbare orde, 1 voor drugsgebruik en 1 voor belediging van een agent.
Om 04.15 uur werd via het cameratoezicht gezien dat een jongeman in het gezicht werd geslagen op de Haven. Dit gebeurde na een
woordenwisseling. Hierna werd ook een andere jongeman in het gezicht geslagen, waardoor hij ten val kwam. Hierna werd hij hard in het gezicht geschopt. Het slachtoffer verloor korte tijd het bewustzijn. De 18-jarige jongen uit Rijsbergen wordt direct naar het ziekenhuis vervoerd per ambulance. Hier wordt een hersenschudding en oogletsel geconstateerd. Ook is zijn neus op meerdere plaatsen gebroken. Het andere slachtoffer had een wondje in zijn gezicht en is ook naar het ziekenhuis vervoerd. De politie hield een 18-jarige man uit Breda en een 21-jarige man uit Breda aan voor poging doodslag. Bij de aanhouding voelden agenten zich genoodzaakt de wapenstok te gebruiken. Ook werd op aanwijzen van een getuige nog een 18-jarige man aangehouden. Deze bleek later geen geweld te hebben gepleegd en is in vrijheid gesteld. De andere verdachten zijn ingesloten en komen in aanmerking voor een 'weekendje weg'. Van beide slachtoffers zal aangifte worden opgenomen. Om 02.30 uur werd een 28-jarige man uit Zeewolde aangehouden door de politie. De man was met een stel vrienden een horecagelegenheid aan de Visserstraat uit gezet vanwege slecht gedrag. Hierbij zou de 28-jarige man een portier in het gezicht hebben geslagen. De man is ingesloten voor verhoor.

Twee verdachten van inbraak aangehouden

BREDA: De politie hield zaterdag om 03.00 uur een 17-jarige jongen uit Breda en een 17-jarige jongen uit Sint Willebrord aan voor diefstal uit een auto. Een getuige meldde de diefstal, die werd gepleegd aan de Baronielaan. De politie trof het tweetal aan op de Graaf Hendrik III laan. Ze voldeden aan het signalement en vertelden allebei een ander verhaal. Ook hadden ze vuile handen. Op de Baronielaan bleek van een auto de ruit te zijn vernield. Vermoedelijk was de audioapparatuur eruit ontvreemd. De twee zijn ingesloten voor verhoor.

Man aangehouden voor diefstal tuinmeubilair

BREDA: De politie hield zaterdag een 03.15 uur een 28-jarige man uit Breda aan voor diefstal van tuinmeubelen in de Oosterstraat. Een getuige zag eerder die nacht meerdere malen dezelfde auto door de straat rijden. Ook zag de getuige twee mannen uitstappen en een tuin aan de Mozartlaan in lopen. Korte tijd later liepen de mannen weer terug en reden weg, om hierna weer terug te komen.
De politie controleerde in eerste instantie de tuin, maar constateerde geen verbrekingen en zag geen bijzonderheden. Korte tijd later gaf de getuige door de auto weer te zien rijden. De politie vatte post en zag korte tijd later een auto aan komen en twee mannen de tuin binnen lopen. De politie ging er achteraan en kon een van de mannen aanhouden, toen ze poogden een tuintafel weg te nemen. De ander ging er vandoor. In de omgeving is met behulp van een diensthond gezocht naar de andere man, maar deze werd niet aangetroffen. De auto waarin het tweetal reed is in beslag genomen. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Twee aanhoudingen na poging doodslag met bijl

BREDA: De politie kreeg 18.25 uur een melding met de mededeling dat er iemand gewond was geraakt aan de Dreef. Bij aankomst bleken meerdere bewoners van een pand, waar verschillende kamers worden verhuurd, ruzie met elkaar hadden gekregen. Hierbij zou een 40-jarige man een bijl tevoorschijn hebben gehaald en een 42-jarige vrouw en haar 24-jarige vriend hebben belaagd. De vrouw zou hierop een biljartkeu hebben gepakt en de man hebben geslagen. Zij werd geraakt met de bijl en hield een wond aan haar arm over. De 40-jarige man en de 42-jarige vrouw zijn beiden aangehouden na behandeling in het ziekenhuis. De vrouw is in het ziekenhuis behandeld aan de verwonding aan haar arm. De 40-jarige man was met de keu geraakt en had ook een verwonding waaraan hij behandeld is. De 40-jarige man werd zaterdag in verzekering gesteld voor poging doodslag. De vrouw is zondag eveneens in verzekering gesteld. Van de 24-jarige man is een verklaring opgenomen. De politie onderzoekt de zaak.

Brand in schuur

PRINSENBEEK: Zaterdag werd om 14.00 uur bij de hulpdiensten een brand gemeld. De eigenaar van een schuur aan de Brielsedreef was in de schuur aan het werk met een brander, toen er wat hooi en brand vloog. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. De politie zette de omgeving af. Om er asbest platen in de schuur lagen werd bouw- en woningtoezicht ingeschakeld en werd de direct omgeving van de brand helemaal afgezet. Om 14.12 kon het sein brand meester al worden gegeven. Salvage is naar de plaats van de brand gekomen voor het bekijken van de schade.

Man aangehouden voor mishandeling stiefzoon

BREDA: Zaterdag kreeg de politie even na 16.00 uur melding van mishandeling aan het Omegaplein. Een 18-jarige man was in de
Stationswijk door zijn 35-jarige stiefvader mishandeld. Er zou een ruzie zijn ontstaan tussen de twee mannen omdat de 18-jarige man geen alcoholhoudende drank meer zou willen hallen voor de inmiddels beschonken 35-jarige man. De verdachte zou de aangever tijdens een worsteling bij zijn keel hebben gegrepen, hebben geslagen en geduwd. De gedupeerde was het huis uit gevlucht en had de politie gealarmeerd. Van de jongen is aangifte opgenomen. De 35-jarige man is aangehouden en in verzekering gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 27-06-2010 14:46 | © Regio Midden en West Brabant |