Gemeente Hoorn

Zwembad De Waterhoorn vier weken gesloten voor groot onderhoud

Van zaterdag 10 juli tot en met zondag 8 augustus is zwem- en recreatiebad De Waterhoorn gesloten vanwege groot onderhoud. De gemeente laat onder andere de luchtbehandelingskasten vervangen. De meeste installaties zijn al meer dan veertien jaar oud en zijn aan vervanging toe. Een alternatief voor zwembad De Waterhoorn in deze periode is openluchtzwembad De Wijzend in Zwaag. In de vier weken dat het zwembad gesloten is, worden de technische installaties vervangen, zoals de luchtbehandelingskasten en de regelkasten voor lucht en verwarming. Verder worden de luchtkanalen vervangen, en de badwaterpompen gereviseerd. Ook krijgt de glijbaan een nieuwe coating, en wordt voeg- en tegelwerk hersteld. De nieuwe installaties zorgen voor een betere doorstroming van de lucht, waardoor er een gelijkmatige temperatuur en luchtvochtigheid ontstaat. Voelers monitoren continue de temperatuur en de vochtigheid. De verbouwing is te volgen via www.waterhoorn.nl.

Zwemmen in De Wijzend Tijdens de vier weken sluiting is een alternatief openluchtzwembad De Wijzend. De Wijzend is op maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 20.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Op woensdag en op vrijdag kan men terecht vanaf 7.30 uur. Voor de aquasporters is er op dinsdag en op vrijdag aquajoggen van 10.00 tot 10.30 uur en aquarobic van 10.30 tot 11.00 uur (alleen bij droog weer). De prijs is een toegangskaartje recreatief zwemmen. De Wijzend bevindt zich aan de Pastoor Nuyenstraat 57 in Zwaag.

De gemeente is financieel verantwoordelijk voor het groot onderhoud bij zwembaden De Waterhoorn en De Wijzend. Bij de Wijzend heeft de gemeente voor het zomerseizoen de meest noodzakelijke vervangingen laten uitvoeren. Na het zomerseizoen volgt de rest.