Gemeente Hoogeveen

Nieuws van de gemeente Hoogeveen

Kennismaking waarnemend burgemeester Hoogeveen: Margreeth de Boer

Margreeth de Boer begint op 15 augustus als waarnemend burgemeester in de gemeente Hoogeveen. Ze blijft waarnemer tot uiterlijk 1 maart 2011. Als waarnemend burgemeester gaat ze gemiddeld vier dagen per week werken voor Hoogeveen. In dit YouTube-filmpje een eerste kennismaking met Margreeth de Boer.

Bekijk hier het filmpje

De commissaris van de Koningin in Drenthe Jacques Tichelaar heeft besloten Margreeth de Boer te benoemen tot waarnemend burgemeester van Hoogeveen. Vanwege het overlijden van burgemeester Helmer Koetje in mei van dit jaar moet de gemeente op zoek naar een nieuwe burgemeester. Om de periode tot die benoeming te overbruggen, heeft de commissaris na overleg met de fractievoorzitters het besluit genomen een waarnemer te benoemen.

Mevrouw De Boer begint op 15 augustus en blijft tot uiterlijk 1 maart 2011 waarnemer. De waarnemend burgemeester gaat gemiddeld vier dagen per week werken voor Hoogeveen. Margreeth de Boer was eerder waarnemend burgemeester in Leeuwarden, minister van VROM en commissaris van de Koningin in Drenthe in de jaren negentig.

Op het YouTube-kanaal van de gemeente Hoogeveen kunt u alle filmpjes bekijken.