Ingezonden persbericht


Barbie showt Nederlandse designerkleding

Amstelveen, vrijdag 18 juni 2010 - Op zaterdag 10 juli wordt er een Barbie modeshow gehouden in de Bijenkorf in Amsterdam. Hierbij worden op Barbie geïnspireerde ontwerpen van de Nederlandse topontwerpers Bas Kosters, Claes Iversen, Miss Blackbirdy, Spijkers en Spijkers, Addy van den Krommenacker en SuperTrash getoond. De modeshow maakt onderdeel uit van het downtown programma van de Amsterdam International Fashion Week. Twee ontwerpen van SuperTrash zullen ook verkocht worden in de Barbie pop-up shops, samen met vele andere leuke gadgets van Barbie. Deze shops zijn vanaf 5 juli in een aantal vestigingen van de Bijenkorf tijdelijk aanwezig.

Van links naar rechts de ontwerpen voor Barbie van: Addy van den Krommenacker, Claes Iversen, Miss Blackbirdy, Spijkers en Spijkers, Bas Kosters en SuperTrash. Klik op de schetsen voor hoge resolutie beelden van de Barbie-creaties van de Nederlandse ontwerpers.

Nationaal en internationaal design
Tijdens de modeshow draait het niet alleen om creaties van eigen bodem. Er worden ook vijf outfits geshowd van internationale ontwerpers; Nicole Miller, Koi Suwannagate, Betsey Johnson, David Dixon en Parvesh & Jai. Deze creaties zijn eerder getoond bij de eerste Barbie modeshow tijdens de New York Fashion Week in 2009. Sindsdien zijn er in diverse landen Barbie modeshows gehouden, waaronder Dubai en India. Onder het mom Barbie loves de Bijenkorf is nu Nederland aan zet om in Amsterdam een spectaculaire modeshow neer te zetten.

Pop-up shops
Van 5 juli tot en met 22 augustus zijn er Barbie pop-up shops in de Bijenkorf in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam aanwezig. Ruim 40m2 meter van de vestigingen wordt voorzien van een uiteenlopend assortiment aan (voornamelijk) roze gadgets. Liefhebbers van de poppige diva kunnen er terecht voor onder andere de twee outfits van SuperTrash, beautyproducten, zonnebrillen en natuurlijk (limited edition) Barbies.

Klik hier voor een impressie van de Barbie Fashion Show tijdens de New York Fashion Week.

Klik hier voor meer leuke weetjes over Barbie.

Over Mattel:
Mattel is wereldwijd marktleider in het ontwerpen, produceren en in de markt zetten van speelgoed en andere producten voor het hele gezin. De Mattel-familie bestaat uit goedverkopende merken als Barbie®, de populairste pop ooit, Hot Wheels®, Matchbox®, American Girl®, Radica® en Tyco R®, en Fisher Price®-merken als Little People®, Power Wheels® en een grote variëteit aan voor amusement bedoelde speelgoedlijnen. In 2010 is Mattel, voor het derde jaar op rij, door Fortune Magazine aangewezen als een van de honderd beste bedrijven om voor te werken. Mattel is daarnaast wereldwijd erkend als bedrijf dat ethische waarden hoog in het vaandel heeft staan. Het hoofdkwartier van Mattel is gevestigd in El Segundo, Californië. Het bedrijf heeft 27.000 mensen in dienst in 43 landen en verkoopt producten in meer dan 150 landen. Mattel creëert 'het spelen van de toekomst'.


- Einde persbericht -

Noot voor de redactie,