Ingezonden persbericht


Persbericht Hanzehogeschool Groningen

Hanzehogeschool Groningen lid van internationaal research & education consortium EUREC

Groningen, 7 juli 2010 - EUREC is het Europese onderzoeksconsortium op het gebied van duurzame energie waarin het hele spectrum van duurzame technologieën wordt afgedekt. Dit consortium heeft bekend gemaakt dat de Hanzehogeschool Groningen per 10 juli 2010 tot haar gelederen kan toetreden. Het lidmaatschap van EUREC houdt in dat het Energie Kenniscentrum en haar onderzoeksfaciliteit RenQi gaan participeren in het internationale onderzoeksteam van EUREC. Daarnaast gaat het Instituut voor Engineering met ingang van 1 september 2011 de internationale masteropleiding 'European Master in Renewable Energy' aanbieden. Dit gebeurt in samenwerking met andere Europese kennisinstellingen en vooraanstaande bedrijven op het gebied van fossiele en duurzame energie.

European Renewable Energy Research Centres Agency (EUREC) EUREC werd in 1991 opgericht om de Europese onderzoeksruimte op het gebied van duurzame energie te versterken en te stimuleren. Het is een onafhankelijk consortium bestaande uit 44 vooraanstaande onderzoeksgroepen uit heel Europa. Voor meer informatie: www.eurec.be.

Internationale masteropleiding 'European Master in Renewable Energy' Het doel van deze masteropleiding is studenten op te leiden om de groeiende vraag naar duurzame energie te stroomlijnen en te besturen. Deze masteropleiding is het enige internationale programma op gebied van hernieuwbare energie, dat wordt verzorgd door acht universiteiten in Groot Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Griekenland. Meer weten? Kijk op www.master.eurec.be.

EUREC heeft gekozen voor de Hanzehogeschool Groningen om de volgende redenen:
· goede kwaliteit van de onderzoeksomgeving (Energie Kenniscentrum en RenQi)
· de beoogde opzet van professioneel masteronderwijs
· locatie in de energieregio van Nederland
· integrale benadering van praktijkgericht onderzoek en onderwijs
· Aansluiting bij de Hansa Energy Corridor (HEC, multidisciplinair internationaal energieonderzoek.

()




Ingezonden persbericht