Ingezonden persbericht


Persbericht

Vakantiepark nodigt Bijbelleraar uit

Tijdens de zomervakantie van 10 tot en met 17 juli geeft Bijbelleraar Lodewijk van Weerden op vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld bijna dagelijks een Bijbelstudie. Verder houdt Camps4Kids een christelijk kinderkamp, geeft Lucas Kramer een concert, treedt drama- en theatergroep Living Lights op, houdt Jaye Thomas een aanbiddingsconcert en organiseert Royal Mission een christelijke jongerenweek voor tieners. Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd.

Het thema waar Lodewijk deze week over spreekt is 'Ere wie ere toekomt'. Lodewijk gelooft dat Jezus is gekomen om het evangelie van het koninkrijk van God te verkondigen. Jezus heeft het hierbij regelmatig over ´eren´. Lodelijk gaat deze week spreken over wat er over dit onderwerp in de Bijbel staat. Vragen als: ´Hoe eer je God?´, ´Hoe eer je jezelf?´ en ´Hoe eer je de ander op een Goddelijke manier?´ behandelt Lodewijk deze week.

De Bijbelstudies voor volwassenen vinden plaats op maandag 12, woensdag 13 en vrijdag 14 augustus om 10.00 uur. Op dinsdag- en donderdagmorgen om 10.00 uur zijn er Bijbelstudies voor jongeren. Deze zijn gratis te bezoeken.

Jongeren vanaf 12 jaar kunnen zich tijdens de zomermaanden opgeven voor het speciaal voor hen bestemde programma Royal Adventure die is gemaakt door bekend jongerenspreker Martin Koornstra. Met zijn team staat hij de hele week voor de jongeren klaar. Hoofddoel is jongeren te motiveren meer met het geloof te doen en ze een te gekke tijd te geven met games en fun met christelijke leeftijdsgenoten.

Camps4Kids houdt voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar kinderkampen op vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld. In de meivakantie, voorjaarsvakantie en tijdens de zomermaanden kunnen kinderen zich aanmelden voor een week lang kinderkamp met een nieuw fris programma die gemaakt is om kinderen te vertellen over Jezus.

Lucas Kramer geeft op dinsdag 13 juli om 20.00 uur een concert. Lucas Kramer is zanger van christelijke liederen met een duidelijk aanwezige boodschap en zingt gospelmuziek met een klassieke rand. Hij wordt begeleid door een piano en strijkers. Kaarten zijn ¤ 5,00 per stuk en zijn aan de deur verkrijgbaar. Kinderen tot 12 jaar kunnen voor de helft van de prijs naar binnen.

Drama- en theatergroep Living Lights treedt op donderdag 15 juli om 20.00 uur op. De theatergroep uit Middelharnis voert deze avond het theaterstuk 'Prodigal' op. De groep bestaat uit ongeveer twintig enthousiaste jongeren en heeft al ruim tien jaar ervaring met optredens in binnen- en buitenland. De entreeprijs voor deze avond is ¤ 4,00. Vanwege enkele heftige scènes is 'Prodigal' minder geschikt voor kinderen onder de 12 jaar.

Op vrijdag 16 juli om 20.00 uur geeft Jaye Thomas een aanbiddingsconcert. Jaye heeft al vele jaren ervaring met het leiden van aanbidding en zong voor het eerst in de kerk toen hij nog maar vier jaar was. De entree hiervoor is gratis.

Meer informatie over de vakantieweken op De Betteld te Zelhem vlakbij Doetinchem kan worden gevonden op www.betteld.nl. Hier kunnen geïnteresseerden ook meer informatie vinden over andere activiteiten die op De Betteld aan de Aaltenseweg 11 te Zelhem plaatsvinden. Het hele jaar door worden er namelijk ook christelijke conferenties op het park gehouden.