Ingezonden persbericht

Gemeente Amsterdam

Poecesbericht
C nr pt

Datum 10 juli 2010

Kenmerk 110

Update informatie WK-huldiging (3):

Bereikbaarheid Amsterdam per auto tijdens huldiging

Amsterdam verwacht enorm veel bezoekers tijdens de huldiging van Oranje op 13 juli aanstaande. De binnenstad zal zo goed als onbereikbaar zijn voor autoverkeer. Er worden grote files verwacht rondom en richting Amsterdam. Ook zal het moeilijk zijn om de stad in te komen en te verlaten met de auto. Geadviseerd wordt om aan de rand van de stad te parkeren en het laatste stuk naar de binnenstad met openbaar vervoer of te voet af te leggen. Aan de rand van de stad zijn vier speciale, extra, parkeerterreinen beschikbaar. Deze zijn alleen op dinsdag geopend van 07:00 uur tot 21:00 uur. Ook is er, nabij de Amsterdam ArenA een speciaal parkeerterrein beschikbaar voor touringcars. Touringcars worden alleen op dit parkeerterrein toegelaten. Het normale parkeertarief geldt. Op de website www.amsterdam.nl/wkhuldiging vindt u plattegronden met daarop de extra parkeerterreinen en looproutes.

Voor alle extra parkeerterreinen geldt: volg de aanwijzigen op snelwegen, de verkeersborden en de verkeersregelaars.

De beschikbare extra parkeerterreinen

Auto's

Extra parkeerterrein bestemd voor verkeer vanuit de richting A8/A7 Locatie: Houthavens en Afrikahaven (Westpoort) Routeadvies: Afslag S102, A10 West Maximale capaciteit auto's: Houthaven 1.500 auto's, Afrikahaven 2.500 auto's Reisadvies naar huldiging: Houthavens: lopend via de blauwe looproute, loopafstand tot het Museumplein 3,8 km. Afrikahaven: pendelbussen naar Station Sloterdijk, vanaf daar verder reizen met tramlijn 12

Extra parkeerterrein bestemd voor verkeer vanuit de richting Haarlem eo Locatie: Amsterdam RAI Routeadvies: Afslag S109, A10 Zuid Maximale capaciteit auto's: 5.000 auto's Reisadvies naar huldiging: openbaar vervoer tramlijn 4 en bus richting Sarphatipark of lopend. De loopafstand tot het Museumplein is 2,1 km. Volg de gele looproute vanaf Station Amsterdam Zuid.

Extra parkeerplaats bestemd voor verkeer vanuit de richting A4/A9 Locatie: P4 Schiphol
Routeadvies: Afrit Schiphol Noord, volg borden P4 Maximale capaciteit auto's: 2.500 Persberichten van de gemeente Amsterdam zijn ook te vinden onder: http://www.amsterdam.nl/persberichten. Een RSS-feed is beschikbaar op het adres: http://www.amsterdam.nl/xml/latestnews.xml




7 juli 2010 Gemeente Amsterdam
Kenmerk 107 Bestuursdienst
Pagina 2 van 2

Reisadvies naar huldiging: busnummer 310 (Zuidtangent) naar Zuid WTC

Extra parkeerterrein bestemd voor verkeer vanuit de richting A2/A1/A9 Locatie: ArenA Poort
Routeadvies: volg de borden op de A2/A9 naar ArenA Poort Maximale capaciteit auto's: 3.100 auto's Reisadvies naar huldiging: maak gebruik van het OV op Station Bijlmer ArenA

Touringcars
Extra parkeerterrein ALLEEN bestemd voor touringcars Locatie: ArenA Poort
Routeadvies: volg de borden op de A2 naar ArenA Poort Maximale capaciteit touringcars: 840 touringcars Reisadvies naar huldiging: maak gebruik van het OV op Station Bijlmer ArenA Let op: Touringcars kunnen alleen parkeren in het ArenA Poort gebied. Op alle andere extra parkeerplaatsen is geen ruimte voor touringcars!

De gemeente adviseert om op tijd te vertrekken. En vraagt bezoekers van te voren te bepalen waar men heengaat: of de grachtentocht of de huldiging op het Museumplein. Station Amsterdam Zuid is het station om het Museumplein te bereiken.

Houd www.amsterdam.nl/wkhuldiging in de gaten voor reisadviezen en de meest recente informatie. Hier vindt u ook een plattegrond met de extra parkeerterreinen.