ProRail

Persbericht

22-07-2010

Start werkzaamheden Arnhem

Vanaf zondag 25 juli tot maandag 23 augustus breidt ProRail de sporen uit op en rond station Arnhem. In deze periode wordt 24 uur per dag gewerkt aan een nieuwe spoorkruising, perrons en wordt een nieuwe fiets- en voetgangersbrug geplaatst. Tussen Arnhem, Ede-Wageningen, Tiel en Arnhem Zuid zet NS bussen in.

Arnhem is één van de belangrijkste knooppunten in het Nederlandse spoorwegennet. Het aantal reizigers en het aantal treinen groeien de komende jaren flink. Station Arnhem is nu niet op deze groei berekend. Treinen kunnen maar beperkt tegelijk binnenkomen en vertrekken en moeten vaak op elkaar wachten. Daardoor ontstaan vertragingen, die direct gevolgen hebben voor de treinenloop in de rest van het land. Het project Sporen in Arnhem zorgt ervoor dat het stationsgebied klaar is voor de toekomst.

Door in deze lange buitendienststelling de werkzaamheden te combineren wordt de bouwtijd en daarmee de overlast voor de omgeving en de treinreizigers met één jaar verkort.

Ook na de komende maand vinden er nog werkzaamheden plaats. Van 15 tot 26 oktober wordt er gewerkt aan de oostzijde van het station. En ook in de zomer van 2011 zal er nog aan het spoor worden gewerkt. Meer informatie is te vinden op onze website www.prorail.nl/sporeninarnhem.

[s?pers.persberichten.actueel.landelijk.startwerkzaamhedenarnhem&catego ry=Landelijk]