Politie Brabant-Noord

Kom bij de politie

Alcoholcontrole

Meierij, 25-07-2010 o In de nacht van zaterdag op zondag tussen 22.00 en 05.00 uur is er op verschillende plaatsen in district de Meierij een alcoholcontrole gehouden. Er hebben 462 bestuurders moeten blazen, zes daarvan hadden teveel gedronken om nog te mogen rijden.

In St. Oedenrode op de Noordelijke Randweg en de Schijndelseweg had een bestuurder ruim twee keer teveel gedronken en de ander 2,5. Die laatste rende, toen hij hoorde dat er mogelijk een bloedproef afgenomen moest worden, de alcoholbus uit en verschanste zich in de struiken. Een motorrijder van de politie hield hem aan en kon hem zijn rijverbod uitreiken.

In Sint. Michielsgestel op de Bosscheweg had een bestuurster anderhalf keer teveel gedronken. Zij kreeg een rijverbod en proces-verbaal.

Op de Graafsebaan in Rosmalen gingen drie bestuurders op de bon. Eén beginnend bestuurder, die al eerder betrapt was op rijden onder invloed en al een ontzegging van de rijbevoegdheid had, had ruim acht keer teveel gedronken. Een andere beginnend bestuurder had ruim vijf keer teveel gedronken en zijn rijbewijs werd ingevorderd. En tenslotte was daar nog een bestuurder die anderhalf keer teveel gedronken had en er met een rijverbod en proces-verbaal vanaf kwam.