Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 25-07-2010

Brand verwoest schuur op bedrijventerrein in Rijen

RIJEN: In een nagenoeg leegstaande schuur aan de Provinciënbaan (De Haansberg) is zondagmorgen rond 09.15 uur brand uitgebroken. Daarbij is asbest vrijgekomen. Het terrein werd afgezet en een gespecialiseerd bedrijf gaat het asbest opruimen. De schuur brandde gedeeltelijk uit, de oorzaak van de brand is onbekend. De brandweer had het vuur rond 10.00 uur onder controle.

Politie heeft veel werk aan bezoekers attractiepark Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL: De politie heeft zaterdag veel werk gehad aan in totaal vijf bezoekers van een attractiepark aan de Europalaan die over de schreef waren gegaan. In alle gevallen reageerde de beveiliging adequaat en hield de bezoekers aan om ze vervolgens over te dragen aan de politie.

Twee broers uit Rotterdam (25 en 31 jaar) werden gevorderd het park te verlaten. Ze hadden zich voorgedaan als een gehandicapte man en diens begeleider, zodat ze een pasje zouden krijgen en bij alle attracties de invalideningang konden nemen. Op enig moment kregen beveiligers door dat de mannen de kluit belazerden en vroeg hen te vertrekken. Dat weigerden ze, zodat de politie rond 15.00 uur ingeseind werd. De 25-jarige verdachte werd op het bureau in verzekering gesteld, nadat hij een politieman had bedreigd.

Tegen 16.30 uur werd een stel uit Duitsland (beide 46 jaar) aangehouden wegens bedreiging. Zij zouden in de rij bij een attractie een 56-jarige Amsterdammer hebben bedreigd met een zakmes en een busje traangas. Er ontstond een conflict toen de Duitse met haar rugzaak bruut tegen het kleinkind van de Amsterdammer liep. Daarop duwde hij de vrouw weg. Het Duitse paar is meegenomen naar het bureau.

Tot slot werd tegen 23.15 uur een 15-jarige jongen uit Dongen
gearresteerd wegens mishandeling. Er was een vechtpartij geweest tussen twee groepen jongeren met diverse lichtgewonden. Meer aanhouding in deze zaak worden daar ook niet uitgesloten.

Politie houdt vernielzuchtige jongeren in Raamsdonksveer aan

RAAMSDONKSVEER: De politie heeft zaterdagavond kort voor 23.00 uur een 16-jarige knul uit Raamsdonksveer en een 17-jarige jongen uit
Geertruidenberg aangehouden. Het tweetal maakte deel uit van een grotere groep jongeren die een lantaarnpaal op het
Heereplein vernielde. Een getuige zag dat en belde de politie. Beide jongens mochten mee naar het bureau.

Politie houdt Oosterhouter aan wegens huiselijk geweld

OOSTERHOUT: De politie heeft zondagmorgen rond 04.30 uur een 48-jarige man uit Oosterhout aangehouden wegens huiselijk geweld. Hij bedreigde zijn vrouw en mishandelde hun zoon in hun woning in de wijk
Dommelbergen. Er ontstond ruzie, nadat het echtpaar thuiskwam na een feestje. Vervolgens richtte de man zijn woede op hun zoon die al in bed lag. De Oosterhouter is op het bureau in verzekering gesteld.