Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.05 uur

Utrecht, 03-08-2010

Jongen bedreigd

BAARN Een jongen werd op zondagavond 1 augustus tot tweemaal toe bedreigd en bij de tweede keer beroofd.

Rond 20.00 uur was een 16-jarige jongen uit Baarn met een vriendje aan het voetballen in de Pekingtuin. Drie onbekende jongens kwamen met hen mee voetballen, maar één van hen gedroeg zich erg vervelend, waarna ruzie ontstond en de 16-jarige en zijn vriend wegliepen.

Even later stopte op de Stationsweg een auto naast het tweetal. Zij zagen dat daar enkele van de jongens in zaten, waar ze net in de Pekingtuin problemen mee hadden gehad en ze worden bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Een meisje dat in de auto zat, wist de gemoederen te kalmeren, waarna de auto wegreed.

Als de twee jongens kort daarna op de Javalaan lopen, wordt de 16-jarige jongen door een verdachte met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bedreigd en beroofd van onder andere zijn portemonnee. Ook deze verdachte sprak bij de beroving over de ruzie in de Pekingtuin.

Signalementen * Blanke jongens, 16/17 jaar, twee van ± 1.80 meter en één van ± 1.60 meter. Eén van hen had donkerblond haar met stekels en hij droeg een beugel. De bestuurder van de auto was een blanke jongeman, ± 22 jaar, tenger postuur, krot haar en hij had een zwarte baseballpet op. * De verdachte die de beroving pleegde, betrof een blanke jongen, tussen 1.80 en 1.90 meter lang, normaal postuur en gekleed in een zwart vest met diverse gekleurde strepen op de mouw.

De politie onderzoekt deze beroving en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het district Eemland noord via het telefoonnummer 0900-8844.

Zonder vergunning

SOEST Op maandag 2 augustus werden twee jongemannen bekeurd voor het venten zonder vergunning.

Rond 18.45 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens op het Fazantenpad deur aan deur kaarten aan het verkopen waren voor een goededoelenstichting. Ter plaatse troffen de agenten de kaartverkopers niet meer aan, maar bij verder onderzoek zagen zij de twee op de Goudwesp lopen. Het tweetal, jongemannen van 18 jaar uit Rotterdam, verklaarde inderdaad voor een goed doel een setjes wenskaarten à 7 deur aan deur te verkopen. Zij kregen daarvan zelf 2 en de overige 5 ging naar de stichting. Omdat de twee geen ventvergunning van de gemeente Soest hadden, kregen beiden een bekeuring voor het venten zonder vergunning.