Politie Gelderland-Zuid

Een insluiper achterna

Nijmegen, 03-08-2010 o Maandagavond rond 23.00 uur werd de meldkamer in Nijmegen gebeld door een bewoner aan de Maasstraat in Nijmegen dat er een man in de tuin liep. De man zou zijn gevlucht toen de bewoner naar buiten kwam. Politieagenten gingen naar de Maasstraat om uit te kijken naar deze man.

De bewoner kon een aardig signalement geven van de man waarmee de agenten in de buurt konden uitkijken naar de man. Terwijl zij rondreden, kwam er een tweede melding binnen over een man met vergelijkbare omschrijving die aan autos morrelde in de Nierstraat. Agenten gingen naar de Nierstraat waarna wederom een melding binnenkwam, over een insluiping in een woning aan de Voorstadslaan. Hierbij zou het ook om dezelfde man kunnen gaan en nu had de man goederen uit de woning weggenomen.

Achterna
Deze drie straten liggen niet ver van elkaar en de agenten, die een diensthond bij zich hadden, besloten te voet de wijk in te gaan op zoek naar deze man. Vanaf de Kanaalstraat liepen de agenten richting Waterstraat waar zij een man zagen lopen die aan de omschrijvingen voldeed. De man werd door de agenten aangesproken en gevraagd zijn zakken te legen. Daaruit bleek de man goederen bij zich te hebben die uit de woning aan de Voorstadslaan kwamen. De man, van 21 jaar uit Veghel, werd aangehouden op verdenking van diefstal door middel van insluiping en werd in verzekering gesteld.

Getuigen
De politie onderzoekt of de man voor meer diefstallen verantwoordelijk is. Mocht u belangrijke informatie hebben en u hebt nog niet met de politie gesproken, neemt u dan contact op. U kunt de stadsrecherche van de politie Nijmegen bereiken via het nummer 0900-8844. (13)

Laatst gewijzigd 03-08-2010 14:47 | © Regio Gelderland-Zuid |