Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 3 augustus 2010

Politie zoekt slachtoffers van oplichting door seks-afspraak

Enschede

Mogelijk zijn tien mannen slachtoffer geworden van oplichting c.q. bedreiging door een 49-jarige Enschedeër. De politie verzoekt deze onbekende slachtoffers zich te melden.

Op woensdagmorgen 28 juli 2010 hield Politie Twente een 49-jarige man in zijn woning aan. Hij wordt verdacht van het plegen van oplichting en bedreiging. Mogelijk via chats op internet en advertenties in de krant bood deze man betaalde seks met twee vrouwen aan. De betreffende vrouwen, een 30-jarige en 29-jarige uit Enschede, hebben zich inmiddels gemeld bij de politie. Zij worden verdacht van medeplegen van de oplichting maar krijgen ook hulpverlening aangeboden.

Uit onderzoek vermoedt de politie dat er tien mannen zijn opgelicht en bedreigd. Twee mannen hebben reeds aangifte gedaan bij de politie van oplichting en bedreiging. Zij gingen in op de advertentie die de 49-jarige man had geplaatst. Na betaling aan de vrouwen kregen de slachtoffers niet de beloofde seks maar werden zij bedreigd door de 49-jarige man.

Deze oplichting en bedreiging vonden plaats in twee woningen in Enschede; een woning aan de G.J. van Heekstraat en aan de Weegschaalstraat. Het vermoeden bestaat dat deze oplichting begin 2010 is gestart.

De politie verzoekt de slachtoffers aangifte te doen en zich te melden bij het rechercheteam 'Daktari', telefoonnummer 0900-8844.

Krielkippen en kuikens gestolen Zenderen
Uit het kippenhok in de tuin van een woning aan de Zenderseweg in Zenderen werden twee krielkippen en tien kuikens gestolen. Deze diefstal vond plaats tussen zondag 1 augustus, 10.00 uur en maandag 2 augustus 10.00 uur. Hiervan werd aangifte gedaan. (2010069585)

Kopstaart botsing
Almelo
Op de Weezenbeeksingel in Almelo heeft maandag 2 augustus een kopstaart botsing plaatsgevonden tussen twee auto's.

Rond 19.00 uur reed een 25-jarige vrouw uit Wierden op de Weezenbeeksingel. Ter hoogte van de verkeerslichten stond een aantal automobilisten te wachten voor het rode verkeerslicht. De vrouw wilde nog afremmen maar kon niet op tijd stoppen. Ze is achterop een auto gebotst met daarin een 49-jarige vrouw uit Almelo. Toevallig passerende brandweerlieden zijn direct gestopt en hebben eerste hulp verleend. Uiteindelijk is de 49-jarige vrouw is met nekklachten door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (2010069817)

Autokraker aangehouden door melding van getuige Enschede
Maandag 2 augustus is een 40-jarige man uit Enschede aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal uit een auto.

Rond 19.30 uur kwam er melding van een getuige binnen dat iemand een ruit had ingeslagen van een auto die geparkeerd stond aan de J.J. van Deinselaan in Enschede. Uit de auto was een navigatiesysteem weggenomen. Aan de hand van het signalement dat de getuige had doorgegeven, kon de politie later de 40-jarige man aanhouden. Hij had het navigatiesysteem bij zich. Dat is inmiddels weer terug gegeven aan de rechtmatige eigenaar. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2010069816)

Bromfietser ziet auto te laat
Enschede
Op de Jan Vermeerstraat in Enschede is maandag 2 augustus een bromfietsbestuurder in botsing gekomen met een auto.

Rond 18.00 uur reed een 17-jarige jongen uit Enschede op zijn bromfiets op de Jan Vermeerstraat. Hij wilde de kruising oversteken, maar een geparkeerd busje ontnam hem het zicht. Daardoor zag hij de van rechts komende auto niet, met een aanrijding tot gevolg. De jongen is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. (2010069805)

Drankdieven aangehouden
Enschede
Tijdens de extra controles op de aandachtspunten in de wijk troffen agenten twee mannen aan die eerder op de avond drank hadden gestolen uit de supermarkt.

Op maandag 2 augustus 2010 omstreeks 19.45 uur kwam een melding binnen van diefstal van sterke drank uit een supermarkt aan het Van Loenshof in Enschede. De dieven waren reeds verdwenen. De gealarmeerde politieagenten herkenden op de bewakingsbeelden twee mannen die verdacht werden van deze diefstal. De namen en signalementen van de betreffende verdachten, 24 en 39 jaar uit Enschede, werden doorgegeven aan de overige politie-eenheden in Enschede. Omstreeks 20.35 uur troffen surveillerende agenten, die bezig waren met controle op aandachtspunten in de wijk, op de Korte Hengelosestraat in Enschede de twee verdachten aan. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 39-jarige man wordt ook verdacht van huisvredebreuk omdat hij in het kader van Keurmerk Veilig Ondernemen zijn rode kaart had genegeerd. De mannen werden na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor bedreiging Enschede
Een 45-jarige man uit Enschede heeft zich maandag 2 augustus agressief gedragen bij een bank aan de Wesseler-nering.

De man wilde net voor 13.00 uur de bank binnengaan, maar de bank was op dat moment nog niet geopend. Daarop sloeg hij tegen de ramen en deuren en riep dat hij naar binnen zou komen. Personeel van de bank heeft de politie gebeld. De agenten hebben nog geprobeerd met de man te praten, maar hij bleef agressief. Hij is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. (2010069674)

Getuigen mishandeling gezocht
Oldenzaal
Twee mannen van 22 en 23 jaar deden aangifte van mishandeling. Politie verzoekt getuigen zich te melden.

Op zondagmorgen omstreeks 3.30 uur fietsten twee mannen van 22 en 23 jaar over de Essenlaan in Oldenzaal. Zij kwamen uit de richting van de Ootmarsumsestraat. Zij werden opeens door twee mannen lastiggevallen. Zij trapten de 23-jarige man van de fiets. De 22-jarige man wilde zijn vriend helpen maar wordt ook geschopt en geslagen. Een taxichauffeur die de ruzie zag is gestopt en sommeerde de mannen op te houden met vechten. De 23 en 22 jarige mannen uit Oldenzaal hebben aangifte gedaan. Aanleiding van deze mishandeling is onbekend. De twee daders zijn weggefietst. Signalement man 1:
- ongeveer 1.85 meter lang
- iets dikker postuur

- donkerblond haar, licht krullend
- blanke huidskleur

- ongeveer tussen de 18 en 20 jaar oud
- sprak met Twents accent
- T-shirt, licht van kleur
- Donkere broek

Signalement man 2:

- ongeveer 1.70 - 180 meter lang
- normaal postuur

- donker krullend haar
- blanke huidskleur

- tussen de 18 en 20 jaar oud
- Bruin T-shirt.

De politie zoekt eventuele getuigen die de mishandeling hebben gezien of mogelijk de daders kennen. Deze informatie kan worden doorgegeven aan de politie op telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Bel M. 0800-7000.

Huisverbod opgelegd
Enschede
Een 36-jarige man uit Enschede heeft maandag 2 augustus een huisverbod opgelegd gekregen in verband met mishandeling van zijn vrouw. Hulpverlening is gestart. (2010069377)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl.

Aanrijding vrachtauto met fietser Losser
Bij een aanrijding tussen een vrachtauto en een fietser op maandag 2 augustus, is de fietser dusdanig gewond geraakt dat hij moest worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Maandag 2 augustus omstreeks 13.45 uur rijdt een 20-jarige Enschedese chauffeur over de Gronausestraat. Op de kruising met de Nijverheidstraat ziet hij de tegemoetkomende fietser, een 50-jarige man uit Losser over het hoofd. Bij de aanrijding raakt de 50-jarige dusdanig gewond dat hij met onbekend letsel is overgebracht naar het ziekenhuis. Tegen de chauffeur zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2010069742)