Politie Hollands Midden

Leiden - Peuter in water gevallen

Leiden, 03-08-2010 o Een peuter van anderhalf jaar is dinsdagochtend 11.30 uur in het water gevallen bij het Noorderpark in Leiden. Het meisje was buiten in de tuin aan het spelen en is even uit het oog verloren.

Toen ze ontdekten dat het meisje verdwenen was, is er door de ouders en familie een zoektocht gestart. Het meisje, afkomstig uit Kerpen (Duitsland) werd door een familielid gevonden en uit het water gehaald. Gezien de toestand van het slachtoffer alarmeerde hij direct de hulpdiensten via 1-1-2.

De familie was al gestart met de reanimatie toen de eerste politieagenten arriveerden. De agenten hebben de reanimatie overgenomen. Uiteindelijk heeft het ambulancepersoneel en het personeel van de traumahelikopter de zorg voor het meisje overgenomen.

Het meisje is door de ambulance met spoed naar het LUMC in Leiden gebracht waar zij nu aan de beademing ligt. Slachtofferhulp is ingeschakeld en een familieagent is aangesteld. Een familieagent is het eerste aanspreekpunt voor de familie omtrent vragen over bijvoorbeeld het verloop van het politieonderzoek.