Online hulp met solliciteren in trek bij studenten


Online hulp bij solliciteren, cv opstellen of arbeidsvoorwaarden in trek bij studenten

BREDA, 20100803 -- In de afgelopen maanden is er een "massale trek naar online hulp voor solliciteren, cv's opstellen en het zoeken naar arbeidsvoorwaarden", zo meldt Werkwebsite.nl. Werkwebsite.nl is een van de grootste aanbieders van gratis online werk & opleiding advies. Er word momenteel voornamelijk gezocht op voorbeelden, zoals "voorbeeld CV" en "sollicitatiebrief voorbeeld". Zoeken op "ontslagbrief" is momenteel minder populair. Volgens een enquête onder 500 studenten, uitgevoerd in opdracht van Werkwebsite.nl, zijn `online hulpmiddelen' essentieel, aangezien ze nooit les hebben gehad in het vak "solliciteren". 82% van de ondervraagde zegt geen ontslag te willen nemen zonder zekerheid op een nieuwe baan terwijl 68% wel actief op zoek is. Een verklaring hiervoor kan de economische crisis zijn.

Economische crisis
Ondanks de relatief sterke economische positie van Nederland ten opzichte van andere landen zijn ook wij flink geraakt door de economische crisis. Net afgestudeerde hbo-studenten hebben het vaak extra moeilijk. Vorig jaar steeg de werkeloosheid onder hbo'ers van 4 procent naar ongeveer 6 procent. Dit blijkt uit de HBO-Monitor over 2009, een onderzoek in opdracht van de Universiteit Maastricht.

Toekomst
Ondanks de slechte cijfers zijn er ook lichtpuntjes in het verschiet. De Nederlandse economie doet het bovengemiddeld goed in vergelijking met anderen EU-landen. Een ruime meerderheid van de ondervraagde (73%) zegt het gebruik van online hulpmiddelen met solliciteren essentieel te vinden. Wanneer het banenaanbod weer toeneemt zal de hbo'er dus in ieder geval weten hoe je een sollicitatiebrief schrijft: www.werkwebsite.nl/solliciteren.


Werkwebsite