Ingezonden persbericht


Published: 08:01 CEST 05-08-2010 /Thomson Reuters /Source: Delta Lloyd Groep /XAMS: TICKER DL /ISIN: NL0009294552

Onno Verstegen in Raad van Bestuur Delta Lloyd Groep

Persbericht

Amsterdam, 5 augustus 2010

De Raad van Commissarissen van Delta Lloyd Groep is voornemens O.W. (Onno) Verstegen MBA (1963) te benoemen tot lid van de Raad van Bestuur. Hij volgt ir. H.H. (Henk) Raué op, die per 1 april 2011 terugtreedt wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd voor bestuurders van Delta Lloyd Groep. Onno Verstegen is momenteel directievoorzitter bij Delta Lloyd Verzekeringen. De Raad van Commissarissen brengt de voorgenomen benoeming van Onno Verstegen ter kennis van de aandeelhouders op de eerstvolgende Algemene Vergadering. Onno Verstegen zal per 1 januari 2011 met zijn werkzaamheden aanvangen.

Onno Verstegen (47) is sinds 2008 directievoorzitter van Delta Lloyd Verzekeringen. Hij is sinds 1995 in dienst van Delta Lloyd Groep en heeft binnen de Groep diverse management- en directiefuncties vervuld. In 2003 werd hij benoemd tot chief commercial officer bij ABN AMRO Verzekeringen en vervolgens werd hij in 2007 directievoorzitter bij Delta Lloyd Leven. Hij studeerde aan de Nyenrode Business Universiteit en behaalde vervolgens zijn MBA aan de Universiteit van Leuven.

De benoeming van Onno Verstegen geschiedt conform de richtlijnen van de Nederlandse Corporate Governance Code voor een periode van 4 jaar onder de arbeidsvoorwaarden van Raad van Bestuursleden van Delta Lloyd Groep. De hoofdlijnen hiervan zijn gepubliceerd in het jaarverslag 2009 van Delta Lloyd Groep. De benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door de betrokken toezichthouder en advisering door de Centrale Ondernemingsraad.

Meer informatie

Een verkort cv van Onno Verstegen is als bijlage bij dit persbericht gevoegd. Foto's zijn te downloaden via de perssectie van www.deltalloydgroep.com

CONTACT

Delta Lloyd Groep