Politie Groningen

Zondag 8 augustus 2010

Provincie Groningen, 08-08-2010

Man en vrouw beroofd van tas

HAREN Een 82-jarige man is samen met zijn 84-jarige vrouw uit Haren zaterdagavond door een nog onbekende man in de woning beroofd van een handtas. Het mannelijke slachtoffer liet de dader zijn woning aan de Nesciolaan binnen. De onbekende vroeg vermoedelijk of hij even mocht telefoneren, waarmee de bewoner instemde. Binnen pakte de onbekende man de handtas van de vrouw en wilde hiermee naar buiten lopen. Om weg te komen duwde hij daarbij het mannelijke slachtoffer tegen de grond. De 82-jarige man liep door de val letsel aan zijn arm en hand op. De dader ontkwam in een donkerrode personenauto. Het betreft een blanke man van rond de 25 jaar oud, hij droeg een blauwe (driekwart) jas, een zwarte broek en had een donkere baseball-cap op. De politie stelt een onderzoek in naar de dader(s) van deze beroving.

Man aangehouden voor vernieling

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht op de Kostersgang een 37-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man belaagde een groep mannen die juist onderweg waren naar hun auto. Vermoedelijk was de 37-jarige uit op ruzie. Op het moment dat de groep in de auto stapte sloeg de verdachte op de voorruit, waardoor deze sneuvelde. Agenten hielden de man aan. Hij heeft een bekentenis afgelegd. De politie maakt proces-verbaal op voor vernieling.

Man aangehouden voor brandstichting

GRONINGEN De politie heeft zondagmorgen op de Ganzevoortsingel een 36-jarige man uit Groningen aangehouden voor onder meer brandstichting. Op aanwijzen van een omstander kon de inwoner van de stad in de boeien worden geslagen, nadat hij vermoedelijk een auto in de brand had gestoken. Hij had een aansteker in zijn zak. De bewuste auto moest door de brandweer worden geblust. De politie stelt een onderzoek in en kijkt of de 36-jarige bij nog meer zaken betrokken is. Het eventuele motief is nog onduidelijk.

Man beroofd van geld

APPINGEDAM Een 23-jarige man uit Appingedam is zaterdagavond beroofd bij een pinautomaat aan de Kniestraat in zijn woonplaats. Op het moment dat het slachtoffer zijn pinpas had weggeborgen en het geld uit de lade wilde pakken werd hij door een nog onbekende man bedreigd met een mes. De dader griste het geld uit de lade en ging er daarna vandoor. Het betrof een man met een normaal postuur, hij droeg een grijs vest met capuchon en een donkere spijkerbroek. De dader rende weg via de Riepeweg. De politie stelt een onderzoek in.

Agressieve winkeldief aangehouden

HOOGEZAND De politie heeft zaterdagmiddag in een winkel aan de Gorecht-Oost een 48-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor winkeldiefstal. De man zat in een invalidenwagen en bleek onder een doek, dat over zijn benen lag, 28 flessen vloeibaar wasmiddel te hebben verstopt. Toen hij werd betrapt probeerde hij een omstander te bijten en met een contactsleutel te steken. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden voor heling fiets

GRONINGEN De politie heeft zaterdagavond op de Diamantlaan in Groningen een 41-jarige man uit de stad aangehouden voor heling. De agenten troffen de 41-jarige op een fiets aan, waarvan zij het vermoeden hebben dat deze gestolen is. Zo zat er geen origineel slot meer op de fiets en had de fietser geen aannemelijk verhaal over de afkomst van het rijwiel. Daarop werd de man aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Mannen aangehouden voor vernieling

WINSCHOTEN De politie heeft zaterdagnacht op de Venne drie mannen (23 jaar uit Wedde, 20 jaar uit Bad Nieuweschans en 21 jaar uit Winschoten) aangehouden voor vernieling. Een omstander belde de politie omdat drie mannen op de Venne een winkelwagen hadden gesloopt. Ook zou een aankondigingbord van een paal gerukt zijn. Het drietal kon op basis van een signalement worden aangehouden en zij zitten nog vast. Agenten troffen op de Venne de restanten van de vernielingen aan en maken proces-verbaal op voor openlijke geweldpleging.

Drie gewonden bij eenzijdig ongeval

TER APEL Een jonge man van 18-jaar uit Sibculo is zaterdagmiddag samen met een 9-jarige jongen uit Emmer-Compascuum en een 3-jarige jongetje uit Bellingwolde gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De 18-jarige automobilist kwam op de Munnekemoer Oost in een bocht met de rechter wielen in de berm terecht, verloor hierdoor de macht over het stuur, en kwam na een stuurcorrectie tegen een boom tot stilstand. De 9-jarige zat achterin en raakte bij het ongeval ernstig gewond. Ook de 18-jarige raakte gewond. Het 3-jarige jongetje, dat in een kinderstoel op de bijrijderplek zat, moest tevens voor onderzoek mee naar het ziekenhuis. De verkeersongevallendienst van de politie heeft op de plek van de aanrijding een onderzoek ingesteld. Van de 18-jarige bestuurder is in het ziekenhuis door een forensische arts bloed afgenomen om te kunnen vaststellen of hij ook alcohol of andere middelen gebruikt heeft.

Man in trein aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zaterdagavond in een trein op het station Groningen een 19-jarige man uit Groningen aangehouden voor het opgeven van een valse naam. Tijdens een controle van de conducteur ontstond twijfel over de identiteit van de man. Op het moment dat de agenten de man om een telefoonnummer van zijn ouders vroegen (en de intentie hadden deze te bellen), kwam de verdachte prompt met een andere identiteitskaart op de proppen. Tegen de 19-jarige wordt proces verbaal opgemaakt.

Man naast bromfiets aangetroffen

GROOTEGAST De politie heeft naar aanleiding van een melding van omstanders op de Eesterweg in Doezum zaterdagnacht in de berm een 34-jarige inwoner van Opende aangetroffen. De man was niet aanspreekbar en naast hem lag een bromfiets. In het ziekenhuis kwam het slachtoffer bij zijn positieven. De man wist zich niet te herinneren wat hem overkomen was, maar wist nog wel dat hij alcohol gedronken had. Van de man is bloed afgenomen voor het forensische onderzoek. De politie gaat nog na wat er precies is gebeurd.