Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 12.30 uur

Utrecht, 08-08-2010

Oproep getuigen: Winkelier verhindert overval

UTRECHT Zaterdagmorgen rond half tien probeerden twee mannen een winkel aan de Van Starkenborghof te overvallen, zij dreigden met een wapen. De winkelier was niet onder de indruk van zijn overvallers. Door snel ingrijpen wist hij de beide mannen het pand uit te werken, waarna zij op de vlucht sloegen. De politie is op zoek naar twee mannen: een droeg een witte pet, donkere broek en witte sportschoenen met een zwarte zool. De andere dader heeft grijze kleding en zwarte schoenen. Ze vluchtten in de richting van de parkeerplaats. De eerste man is de Churchillaan op gerend, de tweede dader vervolgde zijn vlucht vanaf de Trumanlaan met een fiets. Heeft u iets gezien: bel 0900 8844.

Man bekneld door heftruck

UTRECHT Vrijdagmorgen om 07:45 uur ontvangt de politie een melding van een bedrijdsongeval aan de Arkansasdreef. Een 48-jarige vrachtwagenchauffeur uit Leiden zat bekneld met zijn been in de lepel van een heftruck. De Brandweer heeft de man ontzet, waarna hij overgebracht is naar het UMC. De Arbeidsinspectie stelt een rapport op naar aanleiding van het ongeval.

Verkeersruzie eindigt in bedreiging

UTRECHT Vrijdagavond om 19:30 uur ontvangt de politie een melding van bedreiging aan de Nicolaas Ruychaverstraat. Een 44-jarige man uit Utrecht heeft een conflict met twee buurmannen van 40 en 43 jaar. Betrokkenen zouden veelvuldig tegen het verkeer inrijden. Hierop aangesproken, bedreigden de mannen de aangever naar verluidt met een mes. De politie trof ter plaatse een mes aan. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Winkelruit sneuvelt bij vechtpartij

UTRECHT Vrijdagavond om 19:30 uur breekt een vechtpartij uit op de Mariaplaats tussen een 30 en 31 jarige man uit Utrecht respectievelijk Vleuten. De mannen die onder invloed van alcohol waren, wisten met hun gevecht een winkelruit van het belendend pand volledig te vernielen. De man uit Vleuten raakt hierbij gewond aan zijn arm en werd overgebracht naar het UMC. De mannen beschadigden met hun gevecht een fiets van 28-jarige vrouw uit Utrecht. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Kop-staartbotsing met letsel

UTRECHT Vrijdagmiddag om 14:00 uur vond een kop-staartbotsing plaats op de Catherijnesingel tussen een 51-jarige automobilist uit Rotterdam en een 26-jarige automobilist uit Utrecht. De Utrechtenaar reed achterop en moest door de brandweer uit zijn voertuig ontzet worden door het voertuig open te knippen. Beide betrokkenen zijn met rug- en nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Oproep getuigen: Straatroof

UTRECHT Zaterdagnacht om 2:30 uur werd een 30-jarige vrouw uit Utrecht aan de Venuslaan beroofd van haar tas. De vrouw gooide haar tas in de bosjes, waarop de dader deze oppikte en met de buit te voet vandoor ging in de richting van de Abstederdijk.

Signalement:

Man, getinte huidskleur, met zwart kroeshaar, tussen 30 en 40 jaar oud, 180 en 190 centimeter lang, slank postuur. De verdachte droeg een beige lange jas tot op zijn knieën. De politie heeft de zaak in onderzoek. Eventuele getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Inbraak leidt naar hennepkwekerij

UTRECHT Zondagnacht om 03:15 uur gaat de politie naar de Krommewetering op een melding van poging tot inbraak. Ter plaatse blijkt de deur inderdaad geforceerd, van eventuele daders geen spoor. Bij inspectie van het pand treft de politie 246 bloempotten aan met hennepplanten en 24 natriumlampen. De plantage is ontmanteld en vernietigd door de politie die de zaak in onderzoek heeft.

Man trekt mes

UTRECHT Zaterdagmorgen om 07:30 uur gaat de politie ter plaatse naar de Schalkwijkstraat na een melding van een man die verward overkomt. Ter plekke komt de 29-jarige man uit Utrecht met een mes op de politie af. De agent trekt daarop een vuurwapen om de man te dwingen het mes te laten vallen. De verdachte voldoet hieraan en wordt overgebracht naar het bureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Parkeercontroleur geslagen

UTRECHT Vrijdagavond om 22:00 uur is op de Amsterdamsestraatweg een 49-jarige parkeercontroleur uit Utrecht geslagen door een man wiens voertuig hij wilde bekeuren. De verdachte zag dat zijn auto bekeurd werd en kwam verhaal halen bij de controleur. Op de achterbank van de auto die bekeurd werd, zat een andere man. De mannen stelden zich dreigend op, waarna een van de mannen de controleur in de nek sloeg en vluchtte met de auto die bekeurd was in de richting van de stad. De politie heeft de zaak in onderzoek.