Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 8 augustus

Alkmaar, 08-08-2010 o 13.30 uur

Dieven aan de deur

Castricum, zondag 8 augustus

De politie waarschuwt voor mannen zich met een smoes bij argeloze slachtoffers binnen proberen te komen. Afgelopen week werd een 78-jarige bewoonster van De Loet in Castricum het slachtoffer van de dieven. Bij de invalide vrouw werd aangebeld. Via de intercom meldde zich een man die vertelde een bankstel te moeten afleveren op een adres op haar etage. De vrouw ontgrendelde de voordeur en even later kwamen twee mannen haar woning binnen. Een van hen vroeg of hij even gebruik mocht maken van het toilet. Daarna vertrokken de mannen weer. Later kwam de vrouw tot ontdekking dat een koffertje met haar papieren was verdwenen.

De politie adviseert geen onbekenden binnen te laten. Ook niet als het gaat om de toegang tot een gemeenschappelijke ruimte in een flat of appartementencomplex. Als er nog meer mensen slachtoffer zijn geworden van deze dieven, dan worden de slachtoffers verzocht daarvan aangifte te doen. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Brand in schuurtje

Den Burg, zaterdag 7 augustus

Op zaterdagavond bleek er brand te woeden in een schuurtje aan het Achterom in Den Burg. De brandweer was snel ter plaatse en kon de brand beperkt houden tot het gebouwtje. Omdat van het pandje de toegangsdeur was geforceerd en ook de ramen waren ingegooid, gaat de politie uit van brandstichting.

Lastig persoon aangehouden

Alkmaar, zondag 8 augustus

Op zondagmorgen omstreeks 01.50 uur hield de politie een 22-jarige Alkmaarder aan in het centrum van Alkmaar. De man probeerde twee surveillerende politiemensen uit te dagen door vlak langs hen te rennen, hen te beledigen en hen uit de dagen. Daarbij ging hij er prat op dat hij precies wist tot hoever hij kon gaan en dat de politie hem niets kon maken. Toen hij meerdere malen door de politie was weggestuurd, vertrok hij niet, maar ging hij door met zijn beledigingen. Hierop werd de man aangehouden. Hij probeerde zich daarbij te verzetten en sloeg in de richting van de politiemensen. Hij werd geboeid en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Woninginbraak: voorraam opengebroken

Julianadorp, zaterdag 7 augustus

Op zaterdagmorgen omstreeks 02.35 uur werd een inbraak gemeld in een woning aan de Kruiszwin in Julianadorp. De daders waren binnengekomen door aan de voorzijde (straatzijde) van het pand met grof geweld een raam te forceren. Uit de woning werd een flatscreen televisie en een telefoon ontvreemd. De daders zijn vermoedelijk via de tuindeuren aan de achterzijde vertrokken. De inbraak heeft plaatsgevonden tussen vrijdagavond 18.00 uur en zaterdagmorgen 02.35 uur. Eventuele getuigen van de inbraak worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Auto terug, stereo eruit

Den Helder, zaterdag 7 augustus

Op zaterdagmorgen omstreeks 05.40 uur zag een getuige dat een man een zwarte Opel Corsa parkeerde op de Visstraat in Den Helder. De man werd opgehaald door een man op een scooter. Zij liepen beiden weg.

Omdat de getuige het niet vertrouwde waarschuwde hij de politie. Bij onderzoek bleek het om een gestolen auto te gaan. Uit de auto was een dure geluidsinstallatie geroofd (waarde 1700 euro), die een maand geleden net pas was ingebouwd.

Inbraak leidt naar hennepkwekerij

Sint Pancras, zaterdag 7 augustus

Op zaterdagmorgen omstreeks 09.10 uur meldde een getuige dat er ingebroken werd in een woning aan de Moervenweg in Sint Pancras. Ter plaatse trof de politie een woning aan waarvan de toegang was geforceerd. In de woning bevonden zich twee mannen die gesommeerd werden naar buiten te komen. Het ging om een 20-jarige man uit Noord-Scharwoude en een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Bij onderzoek in de woning trof de politie een hennepkwekerij aan. Het ging om een plantage met 365 planten en de benodigde apparatuur. Ook bleek er sprake van diefstal van stroom te zijn. De hennep en de apparatuur werden in beslag genomen. De stroom werd afgesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennep.

Twee inbrekers aangehouden

Sint Maartenszee, zaterdag 7 augustus

Op zaterdagmorgen werden twee Duitsers van 18 en 19 jaar oud aangehouden wegens een inbraak in een strandpaviljoen aan de Burg. Breebaartweg in Sint Maartenszee. De twee mannen waren gezien door een getuige die ze had zien rondscharrelen bij de strandopgang en ze even later slapend had aangetroffen in hun auto. De gewaarschuwde politie zag dat beide mannen eten en drinken in hun auto hadden, dat afkomstig was uit het strandpaviljoen. Beide mannen werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hier onderzoekt de politie of beide mannen ook verantwoordelijk zijn voor twee auto-inbraken en een poging om in te breken in een kantoorgebouw in dezelfde omgeving. De auto van de mannen werd in beslag genomen.

Politie houdt dieven boot aan

Heerhugowaard, zondag 8 augustus

Op zondagmorgen omstreeks 01.30 uur meldde een getuige dat er een boot was gestolen vanaf het Lien Gisolfland in Heerhugowaard. Twee mannen zouden met peddels wegvaren in een gele Zodiac in de richting van het Oosttangent. De gewaarschuwde politie zag de mannen varen. Zij gingen er echter vandoor. Met andere gewaarschuwde politiemensen werd een zoektocht ingesteld nadat het bootje leeg was aangetroffen. De twee mannen werden uiteindelijk teruggevonden in de tuin bij een woning aan het Riebeisenherzland. Het ging om een 21-jarige en een 22-jarige man uit Heerhugowaard. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Een van de verdachten verklaarde de boot te hebben gestolen uit geldnood.

Jongen beroofd van scooter

Hoorn, vrijdag 6 augustus

Op vrijdagavond omstreeks 22.15 uur werd een 17-jarige jongen uit Hoorn beroofd van zijn scooter op het Keern in zijn woonplaats. De jongen reed over het Keern toen hij werd tegengehouden door een groepje van 6 jongens. Terwijl hij werd vastgehouden door drie van hen, mishandelen de andere drie hem. Hij werd geslagen en geschopt. Even later gingen vier van de overvallers er op de fiets vandoor, terwijl twee de scooter stalen. Het ging daarbij om een witte Piaggio C25 bromscooter met kenteken 11DDD9 ( Een ZIP met een Burburry zadel en zwarte achterlichten). Getuigen van de beroving worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Politie houdt zes overvallers aan

Hoorn, zaterdag 7 augustus

Op zaterdagmorgen omstreeks 03.45 uur werd op de Grote Noord in Hoorn een 19-jarige jongen beroofd van zijn fiets en zijn iPod. De jongen liep over straat en werd tegengehouden door een groep van ongeveer acht personen. Zij werkten hem naar de grond, stalen zijn fiets en iPod en gingen er vervolgens vandoor. Het slachtoffer liep gelukkig slechts licht letsel op. Op basis van de opgegeven signalementen stelde de politie een onderzoek in in de omgeving. Hierbij werden zes personen aangehouden (van wie vier minderjarig). Het ging om drie jongens uit Hoorn van 17, 18 en 18 jaar oud, om twee 15-jarige Rotterdammers en een 16-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel. Zij zijn allen voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de overige twee verdachten.

Politie houdt man aan wegens flessentrekkerij

Alkmaar, vrijdag 6 augustus

Op vrijdagmiddag heeft de politie een 45-jarige man uit Arnhem aangehouden wegens flessentrekkerij. De man was bij een restaurant aan het Kerkplein gaat zitten en had zich een goed maal voor laten schotelen. Toen het op afrekenen aankwam (bijna 60 euro), bleek de verdachte, die sterk onder invloed van alcohol verkeerde, geen geld te hebben. De gewaarschuwde politie hield de man aan en bracht hem over naar het politiebureau. De verdachte blijkt eerder te hebben gezeten wegens flessentrekkerij.

Verkeersongeval: het belang van veiligheidsgordels

Castricum, vrijdag 6 augustus

Op vrijdagmiddag om 17.00 uur vond er op de Heereweg in Castricum een verkeerongeval plaats waarbij vier personen gewond raakten. Het ging om vier personen in een personenauto, waarvan de bestuurder te laat in de gaten had dat het verkeer op de Heerweg stapvoets reed. Er ontstond een kop-staart aanrijding. De 43-jarige uit Castricum afkomstige bestuurster van de aangereden auto liep geen letsel op. Haar auto raakte ernstig beschadigd.

De 37-jarige bestuurder van de auto die achterop reed kwam bekneld te zitten in de auto. Nadat zijn autogordel werd doorgesneden, knipte de gewaarschuwde brandweer het dak van de auto om de bestuurder te bevrijden. Achter in de auto zat zijn 36-jarige vrouw. Zij had last van haar rug. Uit haar verklaring bleek zij geen gordel te hebben gedragen. In de auto zaten ook nog een 10-jarig jongetje en een zes maanden oude baby. De baby zat weliswaar in een kinderzitje, maar vermoedelijk heeft dit niet goed vast gezeten. Het kind werd in het kinderzitje bij de aanrijding door de auto geslingerd. De baby en zijn vader werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Eenzijdig ongeval met drank

Hoorn, zaterdag 7 augustus

Op zaterdagavond omstreeks 20.30 uur vond er een eenzijdig verkeersongeval plaats op het Keern in Hoorn. Een 19-jarige vrouw uit Hoorn reed in een personenauto over het Keern. Om onduidelijke reden raakte zij de macht over het stuur kwijt, raakte naast de rijbaan, reed door de bosjes en kwam tegen een lantarenpaal tot stilstand. De vrouw raakte hierbij gewond en werd voor behandeling opgenomen in het Westfries Gasthuis in Hoorn.

In de auto werd een fles drank aangetroffen. Om te kunnen controleren of de vrouw alcohol had gebruikt werd een bloedmonster van haar afgenomen. Het bloed wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd.

Bromfietser gewond

Alkmaar, vrijdag 6 augustus

Op vrijdagmiddag omstreeks 17.35 uur raakte een 39-jarige man uit Alkmaar op een bromfiets gewond bij een aanrijding op de Wageweg in Alkmaar. Een 27-jarige man uit Alkmaar reed in een bestelauto tegen de verkeersrichting in over de Wageweg in de richting Bierkade. Vanuit tegengestelde richting kwam de bromfietser die de bestelbus pas op het laatste moment zag. De bromfietser probeerde te remmen, maar verloor hierbij de macht over het stuur. Hij ging onderuit en gleed tegen de bestelbus aan. Hierbij liep hij letsel op. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. Tegen de bestuurder van de bestelbus wordt proces-verbaal opgemaakt.

Voetganger geschept

De Koog, zaterdag 7 augustus

Op zaterdagmorgen omstreeks 01.40 uur raakte een 23-jarige man uit Delft gewond bij een aanrijding op de Pontweg in De Koog. De man verkeerde onder invloed van alcohol en liep midden op de rijbaan. Hier werd hij aangereden door een taxi, waarvan de 41-jarige uit Den Burg afkomstige bestuurder hem te laat had opgemerkt. De chauffeur was nog uitgeweken, maar had de voetganger me de zijkant van zijn auto geraakt. Het slachtoffer was tijdelijk buiten bewustzijn geraakt. Ook liep hij een enkelbreuk op. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder.

Politie bekeurt doorrijder

Sint Maartensvlotbrug, zaterdag 7 augustus

De politie maakt proces-verbaal op tegen een 69-jarige man uit Beek en Donk wegens het doorrijden na een aanrijding. Op zaterdagmorgen zag een getuige dat de verdachte een geparkeerd staande auto aanreed op de Belkmerweg in Sint Maartensvlotbrug. In plaats van te stoppen en de schade te regelen, reed de man weg, zonder dat hij zich identiteit bekend had gemaakt. Omdat de getuige het kenteken van de auto van de verdachte had genoteerd, kon de bestuurder worden achterhaald.

Te snel: rijbewijs kwijt

Tuitjenhorn, zaterdag 7 augustus

Op zaterdagmiddag moest een 30-jarige man uit Tuitjenhorn zijn rijbewijs inleveren. De man was om 14.15 uur geklokt op het Noorderlicht in zijn woonplaats. Hij reed in een personenauto met een snelheid van 120 km per uur, terwijl een snelheid van 60 km per uur is toegestaan. Omdat de overschrijding meer dan 50 km per uur bedroeg kreeg hij een proces-verbaal en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Bromfietser gewond (2)

Schagen, zaterdag 7 augustus

Op zaterdagmorgen omstreeks 00.40 uur raakte een 20-jarige man uit Schagen gewond bij een aanrijding op de kruising Menisweg-Spreeuwenlaan in zijn woonplaats. De man reed op een bromfiets met hoge snelheid over de Menisweg. Op de kruising kreeg hij geen voorrang van een taxi, bestuurd door een 43-jarige man uit Winkel. De bromfietser liep beenletsel op en werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries gasthuis in Hoorn. Omdat de bromfietser vermoedelijk alcohol had gebruikt werd een bloedmonster afgenomen. Het bloed wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol.

Verdachte vernieling aangehouden

De Koog, zondag 8 augustus

Op zondagmorgen omstreeks 02.30 uur hield de politie een 26-jarige man uit Den Burg aan wegens vernieling van een raam in een terrasafscheiding op de Dorpsstraat in De Koog. Twee getuigen hadden gezien dat de verdachte met een vriend op het terras stond en dat hij een raam vernielde. De man is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Alcoholcontroles blijven nodig

Regio, zondag 8 augustus

Alcohol in het verkeer is een van de speerpunten van de politie. Dagelijks worden er verkeerscontroles gehouden waarbij bestuurders op het gebruik van alcohol worden gecontroleerd. Dat gebeurt vaak tijdens georganiseerde controles, maar ook vaak tijdens reguliere politiediensten. Hierdoor wordt de pakkans vergroot, want controles kunnen op ieder willekeurig tijdstip en op elke plaats plaatsvinden. Tussen vrijdagmiddag en zondagmorgen kregen een twintigtal bestuurder een proces-verbaal wegens rijden onder invloed van alcohol. Hieronder de ernstigste gevallen:

Callantsoog, zondag 8 augustus

Op zondagmorgen omstreeks 04.35 uur kreeg een 20-jarige man uit Den Helder een proces-verbaal wegens het weigeren van een ademanalyse. De man reed op een snorfiets en werd gecontroleerd op de Noordschinkeldijk in Callantsoog. Zowel bij zijn aanhouding als bij de ademanalyse verzette hij zich en weigerde hij mee te werken. Het weigeren van een ademanalyse wordt aangemerkt als een misdrijf. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Callantsoog, zondag 8 augustus

Op zondagmorgen omstreeks 00.50 uur werd op de Duinweg in Callantsoog een 23-jarige man Pool in een personenauto gecontroleerd. De man bleek alcohol te hebben gedronken. Hij blies maar liefst 890 ug/l. Omdat het een beginnend bestuurder was mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve TIEN maal het voor hem geldende maximum. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Egmond aan den Hoef, zondag 8 augustus

Op zondagmorgen omstreeks 03.30 uur controleerde de politie een 22-jarige vrouw uit Egmond aan den Hoef op de Herenweg in haar woonplaats. De automobiliste had klaarblijkelijk zoveel gedronken dat zij haar auto niet meer onder controle had en de hele rijbaanbreedte nodig had. Zij blies 575 ug/l. Dat is ruim zes maal het voor haar geldende maximum van 90 ug/l (beginnend bestuurder). Zij kreeg een proces-verbaal en moest haar rijbewijs inleveren.