Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 08-08-2010

Politie houdt toezicht in horecagebied Breda

BREDA: De politie hield in de nacht van zaterdag 7 augustus op zondag 8 augustus 2010 toezicht in het horecagebied van het Bredase centrum. Naast geüniformeerde agenten te voet, zette de politie bikers in. Het horecagebied werd, zoals gebruikelijk, tevens in de gaten gehouden door middel van cameratoezicht.

Volgens de dienstdoende agenten was de stad redelijk vol met
horecapubliek. Veel groepen van 'boven de rivieren' en vakantiepubliek van de campings. De sfeer bleef tot 03.00 uur goed, waarna het nodige alcoholgebruik voor een omslag zorgden. De politie moest enkele keren in actie komen bij opstootjes en optreden tegen dronken mensen en recalcitrant gedrag. Er werden acht personen gearresteerd.

- 2 x verstoren openbare orde

- 2 x mishandeling

- 1 x gezocht persoon

- 2 x geen identificatiebewijs kunnen tonen
Verder werd een 19-jarige Bredanaar opgepakt vanwege
diefstal/zakkenrollerij. Via het cameratoezicht werd om 01.00 uur gezien dat hij de mobiele telefoon ontfutselde van een dronken meisje. Het slachtoffer zat ziek en versuft op een bankje langs de Haven. De man boog zich over haar heen en stal haar gsm. Politiebikers
achterhaalden hem op de Nieuwe Prinsenkade. Hij had de buit in zijn onderbroek verstopt. Het meisje had helemaal niets van de diefstal gemerkt. Ze had haar mobieltje nog niet gemist tot het moment dat ze het terugkreeg van de politie.

Arrestatie na vernielingen aan straatmeubilair

BREDA: Twee jongens (17 en 18) uit Breda zijn door de politie opgepakt nadat zij vernielingen pleegden. Het tweetal maakte deel uit van een groepje personen dat op zondag 8 augustus 2010 om 04.00 uur over de Haagweg liep. Er werden verkeersborden omver getrokken en een
reclamezuil vernield. De twee konden opgepakt worden aan de hand van verklaringen van getuigen. Ze waren onder invloed van alcohol en ontkenden de vernielingen. In het politiebureau is proces-verbaal opgemaakt tegen het tweetal.

Beschonken scooterrijdster geschept door automobiliste

ETTEN-LEUR: De politie behandelde zondag 8 augustus 2010 om 00.30 uur een verkeersongeval tussen personenauto en bromscooter. Het ongeval was gebeurd op de Liesbosweg. De scooterrijdster raakte gewond en moest naar het ziekenhuis. Haar rijbewijs werd ingevorderd omdat ze alcohol had gedronken.

De 36-jarige automobilist (uit Etten-Leur) reed op de Liesbosweg en ging in de richting van de Spoorlaan. Uit tegenovergestelde richting naderde de scooterrijdster aangereden. Zij is ook 36 jaar oud en ook afkomstig uit Etten-Leur Op het moment dat de auto linksaf sloeg (naar de Wielewaal) kwamen beide voertuigen met elkaar in botsing. De afslaande automobiliste verleende vermoedelijk geen vrije doorgang aan de rechtdoorgaande scooterrijdster.
De scooterrijdster was gewond en moest naar het ziekenhuis om gehecht te worden aan een hoofdwond. Daarnaast had ze mogelijk lichte
hersenschudding en dikke plek op gezicht. Ze was onder invloed van alcohol wat reden was voor een bloedproef en invordering van haar rijbewijs.
De automobiliste kreeg proces-verbaal voor het veroorzaken van het ongeval.
De scooterrijdster kreeg proces-verbaal vanwege het rijden onder invloed.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 08-08-2010 14:01 | © Regio Midden en West Brabant |