Hoefnet

Nieuws

Kühnle start door

08-08-2010

De bekende Duitse rijtuigbouwer Kühnle maakt na het faillissement van april dit jaar een doorstart. Kühnle gaat door met het fabriceren van kwaliteits dressuur-en marathonkoetsen voor de internationale samengestelde mensport.

De grote fabriekshal van Kühnle in het zuidduitse Haiterbach is verkocht, maar Kühnle kan de helft van de hal inclusief alle machines weer gebruiken. Het aantal werknemers is ook gehalveerd, maar de broers Gustav en Paul Kühnle zijn zielsblij dat ze hun bedrijf toch voort kunnen zetten: "We zijn heel gelukkig dat we deze doorstart kunnen maken en we zijn al onze cliënten met in het bijzonder de Nederlandse menners, zeer dankbaar dat ze ons trouw zijn gebleven."

Paul Kühnle gaat zich richten op de vervaardiging en de service van de rijtuigen, terwijl Gustav de verkoop voor zijn rekening neemt. Gustav's vrouw Marion runt samen met haar zoon Jörg een dependance van Kühnle in het Duitse Detmold. In deze dependance wordt voornamelijk onderhoud, reparaties en service geboden en er worden antieke en tweedehands rijtuigen verkocht. Deze dependance waarin ca. 120 rijtuigen worden gepresenteerd, blijft eveneens voortbestaan.

Bron: Hoefnet.nl