NCRV

Xperience

Presteren onder zware omstandigheden bij Albert Verlinde

Dinsdag 10 augustus

19.00 uur, Nederland 3

Hoe zou het zijn als je je talent mag bewijzen bij een topper uit je branche? Als je in de praktijk kunt leren van een expert, die wereldberoemd is in zijn vakgebied? Dat is de grote uitdaging die kandidaten aangaan in het NCRV-programma Xperience. In slechts een paar dagen tijd krijgen drie jongeren verschillende tests; de winnaar mag een droomstage volgen. Aan het eind van elke test worden ze beoordeeld. Wie heeft âhetâ in zich en wie niet?

In de derde aflevering van Xperience worden drie student-musicalartiesten op de proef gesteld door Albert Verlinde, presentator van RTL Boulevard en eigenaar van het musicalproductiebedrijf V&V. Sebastiaan, Rochelle en Esther krijgen de kans om hun talenten te showen. De winnaar van deze Xperience doet mee aan de repetities voor Legally Blonde.

In hun eerste opdracht moeten de studenten bewijzen of ze kunnen zingen onder zware omstandigheden: in een achtbaan. Daarna moeten ze samen een scène instuderen en uiteindelijk zingen ze om de beurt een duet met de hoofdrolspelers van Legally Blonde: Kim-Lian van der Meij en Roy van Iersel. Wie maakt de meeste indruk op Albert?

Stages zijn een belangrijk beginpunt voor een toekomstige plek in de maatschappij. De NCRV wil in dit programma jongeren de kans geven op een droomstage, waardoor ze hun ideaal kunnen verwezenlijken.