Politie Drenthe

Dinsdag 10 augustus 2010

Provincie Drenthe, 10-08-2010

Beschonken automobilisten aangehouden

COEVORDEN De politie heeft maandagmiddag een 48-jarige automobilist zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man reed over het Stieltjeskanaal toen hij door agenten aan de kant van de weg werd gezet voor een alcoholcontrole. De man blies bij de ademanalyse 1035 ug/l (2,4 promille). De man is hierop aangehouden. De man was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hij kreeg een rijverbod van 15 uur. Tevens is er proces-verbaal opgemaakt.

HOOGEVEEN Woensdagmiddag heeft de politie een 25-jarige automobilist uit Nieuweroord aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat een auto de stoeprand had geraakt op de Weg om de oost. Ter plaatse bleek dat de auto van de man schuin op de weg stond. Na controle bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 590 ug/l (1,4 promille). De man hierop aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

VRIES Maandagavond heeft de politie een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor het rijden onder invloed. De man werd op de Nieuwe Rijksweg gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij blies bij de ademanalyse 590 ug/l (1,4 promille). De man was niet in bezit van een geldig rijbewijs en is tevens recidivist op dit gebied. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau alwaar hij is ingesloten voor nader onderzoek. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jonge winkeldief aangehouden

ASSEN Woensdagmiddag is een 12-jarige jongen uit Gieten aangehouden. Hij wordt er van verdacht kleding te hebben gestolen bij een winkel aan het Forum. Het winkelpersoneel had de jongen door en hield hem aan. Hij kon later worden overgedragen aan de politie. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietser gewond bij ongeval

ASSEN Woensdagmiddag is een 77-jarige man uit Assen gewond geraakt bij een ongeval. Een 50-jarige automobilist uit Hoogeveen reed de Kerkstraat in en zag dat hij daar niet mocht rijden. De man reed hierop achteruit waarbij hij de fietser over het hoofd zag en vermoedelijk hem raakte met de trekhaak. De 77-jarige fietser kwam hierdoor ten val. De man is met enkele kleine verwondingen en een mogelijke hersenschudding ter controle overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen.

Aanhoudingen huiselijk geweld

ZUIDLAREN De politie heeft maandagmiddag een 17-jarige jongeman aangehouden. De jongeman wordt er van verdacht zijn zusje bij de keel te hebben gegrepen. Daarnaast had hij zijn ouders bedreigd met de dood. De jongeman is aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor. Het protocol Huiselijk Geweld is opgestart.

Aanhouding rijden zonder rijbewijs en helm

TYNAARLO De politie heeft maandagavond een 59-jarige man uit Tynaarlo aangehouden. De man reed over de Zuidlaarderweg op een bromfiets zonder achterlicht. Toen agenten hem controleerden bleek de man te rijden op een onverzekerde brommer, zonder geldig rijbewijs en droeg geen helm. De man is aangehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor alle overtredingen.

Ontsnapt duo aangehouden

JOURE De politie heeft maandagavond rond 19.00 uur het duo, welke vorige week ontstapten uit de Forensisch Psychiatrische Kliniek in Assen, aangehouden. Friese collegas signaleerden het duo in een gestolen auto in de omgeving van Drachten, waarop zij de achtervolging hebben ingezet. Door middel van een gecontroleerde filevorming te organiseren kon het duo op de A7 ter hoogte van het verkeersknooppunt Joure worden aangehouden. De man en vrouw zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek. Zij zullen terug worden teruggebracht naar de Forensisch Psychiatrische Kliniek in Assen.

Zwaargewonde bij steekpartij; dader aangehouden

NIETAP Maandagavond heeft er in een woning aan de J.P. Santeeweg een steekpartij plaats gevonden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding van een vechtpartij in een woning. Ter plaatse bleek dat een 23-jarige man uit Polen daarbij zwaargewond was geraakt. Hij was meerdere malen in zijn lichaam gestoken. De dader was op dat moment al gevlucht. Het slachtoffer is in kritieke toestand overgebracht naar het UMCG te Groningen. De politie heeft direct een tactisch en technisch onderzoek opgestart. De 22-jarige dader, tevens een Poolse man, kon enkele uren later in de buurt van de woning worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.