Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.30 uur

Utrecht, 10-08-2010

Politie zoekt getuigen van dodelijk steekincident

NIEUWEGEIN Het rechercheteam dat onderzoek doet naar het steekincindent waarbij een 25-jarige inwoner uit Nieuwegein om het leven kwam is op zoek naar getuigen.

Op zondagavond 11 juli vond rond 23.15 uur in de omgeving van de parkeergarage tegenover het politiebureau, direct na afloop van de WK-finale, een dodelijk steekincident plaats. Een 25-jarige man uit Nieuwegein kwam hierbij om het leven. Kort na het incident werd een 17-jarige jongen uit Nieuwegein aangehouden. De jongen is inmiddels in vrijheid gesteld. De politie onderzoekt nog wel zijn mogelijke betrokkenheid. Op 13 juli werd een tweede verdachte, een 33-jarige man, aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij het steekincident.

In het onderzoek zijn al een groot aantal getuigen gehoord door de politie, maar om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van wat zich exact op De Markt heeft afgespeeld is de politie op zoek naar getuige(n). Daarom wordt in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld (RTV Utrecht) op woensdag 11 augustus aandacht aan de zaak besteed. Hierbij worden beelden uitgezonden van onder andere autos waarin mogelijke getuige(n) zitten. De politie wil graag in contact komen met iedereen die getuige is geweest van het steekincident.

Ook wil het team in contact komen met bezoekers, die mogelijk beeldmateriaal hebben van incidenten op de Markt op die avond en dit ter beschikking willen stellen aan het rechercheteam. Zij worden vriendelijk gevraagd contact op te nemen met het rechercheteam in het bureau Nieuwegein. Uiteraard kunt u ook telefonisch uw informatie melden via het telefoonnummer 0900-8844 en als u anoniem wilt blijven via het telefoonnummer 0800-7000.