Gemeente Oldebroek


Kinderen doen mee in de gemeente Oldebroek

De gemeente vindt het belangrijk dat kinderen kunnen meedoen in de samenleving. Er is een aantal gemeentelijke regelingen waarvan u gebruik kunt maken.

Regeling Kinderen doen mee en Computerregeling
De regeling ´Kinderen doen mee´ kan worden aangevraagd door ouders van schoolgaande kinderen met een laag inkomen (tot 120% van het minimumloon). Per kind kunt u een bijdrage van ¤ 125,- ontvangen voor kosten voor school (schoolreisje, -materialen, ouderbijdrage) of participatie (o.a. abonnement van de sportvereniging, zwemles). Gaat uw kind van de basisschool naar de middelbare school? En heeft u geen computer of een computer ouder dan vijf jaar? Dan kunt u een beroep doen op de computerregeling. U kunt een tegemoetkoming ontvangen van ¤ 600,-. Wilt u een aanvraag indienen? U kunt in het gemeentehuis in Oldebroek of in het dorpskantoor in Wezep een aanvraagformulier ophalen. Het aanvraagformulier is ook digitaal beschikbaar op de website www.oldebroek.nl.

Jeugdsportfonds
Daarnaast is de gemeente vanaf 1 januari 2010 een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met het Jeugdsportfonds NW-Veluwe. Doel van deze samenwerking is dat alle kinderen tot 18 jaar moeten kunnen sporten. Dus ook kinderen die opgroeien in gezinnen waar te weinig geld beschikbaar is om contributie en sportkleding te betalen. Wij vragen hierbij de hulp van zogenaamde intermediairs. Intermediairs zijn professionals die werkzaam zijn in de (jeugd)zorg, het onderwijs, maatschappelijk werk e.d. Voldoet u als professional aan dit kenmerk? Wordt intermediair! Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.jeugdsportfonds.nl. Inlichtingen: Peter Zoombelt, telefoon (0525) 638 237 begin_of_the_skype_highlighting (0525) 638 237 end_of_the_skype_highlighting of pzoombelt@oldebroek.nl.

Overige regelingen voor minima
De gemeente heeft ook andere minimaregelingen. U kunt ook jaarlijks een bijdrage aanvragen als u tot de doelgroep chronisch zieken of mensen met een beperking hoort. Of u bent een zelfstandig wonende oudere. Daarnaast is er een financiële tegemoetkoming voor inwoners tussen de 21 en 65 jaar die minimaal 3 jaar een laag inkomen hebben (tot 110% van het sociaal minimum). Meer informatie over alle regelingen vindt u in de folder ´Minimaregelingen in de gemeente Oldebroek´. Voor meer informatie kunt u elke werkdag contact opnemen met onze klantmanagers tijdens het telefonisch spreekuur van 9.00-10.00 uur en van 13.00-14.00 uur. Daarvoor belt u (0525) 638 200 begin_of_the_skype_highlighting (0525) 638 200 end_of_the_skype_highlighting.

Meer informatie over de regelingen vindt u ook op www.oldebroek.nl onder de knop Samenleving.