Senternovem

10-08-2010 |

Eerste paal CO2-neutrale straat in Veere

In de gemeente Veere klonk op 15 juli 2010 het startsein voor de bouw van 19 CO2-neutrale huizen. De belangstelling voor CO2-neutraal wonen is groot. Van de 14 koopwoningen werden er in drie maanden al 12 verkocht. WoonEco2 is een project van Woonburg uit Koudekerke en Marsaki uit Goes, die op deze locatie in de gemeente Veere de eerste CO2-neutrale straat van Nederland ontwikkelen.

Verkoopsucces
Een CO2-neutrale woning heeft geen energienota?? Dat vinden kopers een aantrekkelijk aspect blijkt uit de snelle verkoop. De woningen hebben onder meer zware isolatie, drielaagsglas, een ventilatiesysteem, een aardwarmtepomp en zonnepanelen op het dak. Daarmee hebben de Architecten Alliantie en adviesbureau Dubourgraaf een woning ontworpen die zelfs energie kan opleveren. De energieoverschotten leveren de bewoners aan het energienet van DELTA.

Excellent gebied
In de CO2-neutrale straat komen negentien grondgebonden woningen: twaalf starters- en eengezinswoningen en twee levensloopbestendige woningen in de koopsector en vijf levensloopbestendige huurwoningen. In dit excellente gebied wordt in de tweede fase ook een zorgcomplex met 35 seniorenwoningen en welzijnsvoorzieningen gebouwd. De EPC-ambitie voor woningbouw is