Senternovem

10-08-2010 |

Twee excursies langs energiezuinige koplopers

Op 30 juni en 1 juli 2010 bezochten geïnteresseerden van gemeenten, ontwikkelaars en bouwondernemingen een fabriek voor prefabhuizen en 2 energiezuinige woningen. Agentschap NL organiseert deze excursies om betrokkenen inspirerende voorbeelden te geven van energiezuinige, innovatieve bouwprojecten.

Prefab in de fabriek en de praktijk
In de prefab-fabriek van Ballast Nedam worden bouw en installatie geïntegreerd. De 3D elementen worden in de fabriek volledig afgewerkt, om vervolgens in één dag op de bouwlocatie in elkaar gezet te worden. Na de fabriek in Weert trok het gezelschap naar Eindhoven om daar de zogenaamde IQ-woningen te bekijken. Lees het uitgebreide verslag.

Woonhuis 2.0 en strobaalwoning
In de Amsterdamse wijk IJburg staan twee houtskeletwoningen. De aanpak en uitvoering van de twee innovatieve woningen verschilt echter sterk. Woonhuis 2.0 van FARO-architecten kreeg door de vele innovatieve oplossingen als eerste woning in Nederland het keurmerk PassiefBouwen. Rene Dalmeijer, de bouwer van het andere huis, probeert juist `alledaagse' bouwmaterialen zo te gebruiken dat ze het meeste rendement opleveren. Lees het uitgebreide verslag.

Aanmelden voor de volgende excursie?
Op 28 oktober is er weer een excursie. Deze keer naar het Columbuskwartier in Almere (onder voorbehoud). Meer info volgt, onder andere via de volgende link: www.excursieslenteakkoord.nl. Wijzigingsdatum |

10-08-2010