Rechtbank Arnhem


Deels voorwaardelijke celstraf voor veroorzaken ontploffing

Arnhem, 10 augustus â De rechtbank Arnhem heeft een 49-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar voor het veroorzaken van een ontploffing. Verdachte heeft ontkend. Door de ontploffing op 10 februari 2010 in Nijmegen raakte een lift beschadigd.

Uit de verklaringen afgelegd door getuigen blijkt dat verdachte de persoon moet zijn geweest die kort voor de explosie het trappenhuis, en de zich daar bevindende lift, heeft verlaten. Geen andere personen zijn waargenomen.

Verdachte wordt geen bijzondere voorwaarden of een klinische opname opgelegd, nu de psychiater die verdachte heeft gesproken, van oordeel was dat er geen sprake is van psychopathologie die dringend behandeling behoeft. Mede om laatstgenoemde reden is de strafoplegging lager dan door de officier van justitie gevraagd. Deze had juist met het oog op de weigering van verdachte zich te laten behandelen, een hogere straf (gevangenisstraf van 30 maanden) geëist.

De volledige uitspraken worden zo snel mogelijk gepubliceerd.

Bron: Rechtbank Arnhem
Datum actualiteit: 10 augustus 2010 Naar boven