Gemeente Maassluis

Zomerse klanken op carillon van Groote Kerk

ROVM-gr .-kerk.jpg

Bekijken en horen hoe de beiaardier de beiaard van de Groote Kerk bespeelt, en dat van korte afstand. Dat is weer mogelijk dankzij de 33^ste reeks van de traditionele zomeravonden. Liefhebbers mogen onder begeleiding de toren van de Groote Kerk beklimmen, waarna ze kunnen genieten van het beiaardspel. Tussen de verschillende stukken door geeft de beiaardier uitleg over het muziekinstrument.

Zaterdag 14 augustus speelt stadsbeiaardier Gerard de Waardt van 19.15 tot 20.00 uur liedjes als Here comes the sun, Don't worry be happy, Summertime en Smile, afgewisseld met bekende klassieke muziek en andere zomerse klanken. Het is ook mogelijk een verzoeknummer aan te vragen.

Uit veiligheidsoverwegingen zijn aan de rondleiding in de toren spelregels verbonden. De minimumleeftijd is 8 jaar; daarnaast mogen kinderen van 8 tot 14 jaar uitsluitend onder begeleiding van een volwassene de toren beklimmen. Belangstellenden kunnen zich tussen 18.45 en 19.00 uur melden aan de voet van de toren, achter de Groote Kerk. Mensen met hoogtevrees wordt ten sterkste afgeraden de toren te beklimmen.

Aansluitend is er om 20.15 uur een orgelconcert in de Groote Kerk.