Politie Groningen

Dinsdag 10 augustus 2010

Provincie Groningen, 10-08-2010

Poging straatroof

GRONINGEN Een 22-jarige jongen uit Groningen is maandagnacht belaagd door twee nog onbekende mannen. Het tweetal sprak het slachtoffer omstreeks 01:20 uur aan op de Hereplein. Zij bedreigden hem met een pistool en eisten zijn mobiele telefoon. Door hard weg te lopen kon de 22-jarige Stadjer aan zijn belagers ontkomen. Hij waarschuwde direct de politie. Beide daders zijn tussen de 20 en 24 jaar oud, ongeveer 1.90 meter lang en hebben een blanke huidskleur. Eén dader was gekleed in een sweater met een capuchon. De politie wil graag in contact komen met getuigen. Zij kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844. Het Roofcoördinatieteam stelt een onderzoek in.

Jonge vandaal aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagnacht een 13-jarige jongen uit Groningen aangehouden. Agenten onderzochten een melding van baldadige jeugd op de Laan van de Vrijheid. Een getuige had gezien dat de Stadjer over een geparkeerde auto was gelopen. Op basis van signalement konden agenten de jonge vandaal op het Overwinningsplein inrekenen. Hij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor werd de verdachte overgedragen aan zijn verzorgers. De politie maakt proces-verbaal op.

Trio gooit ruiten van woning in

ZUIDBROEK Drie 16-jarige jongens uit Zuidbroek en Noordbroek (2x) zijn maandagavond door de politie aangehouden voor openlijke geweldpleging. De mannen worden verdacht van de vernieling van een aantal ruiten van een woning aan de Holthammen in Zuidbroek. Het trio werd op basis van een signalement in de Kerkstraat aangehouden. Zij moesten mee naar het politiebureau. De politie is een onderzoek gestart en bekijkt of de verdachten voor meer vernielingen in aanmerking komen. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden voor bedreiging

HOOGEZAND De politie heeft maandagavond een 33-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor bedreiging. Agenten werden gealarmeerd dat de 33-jarige Hoogezandster voor een woning in de Nolenstraat met een bijl stond te zwaaien. Hierbij bedreigde hij de bewoners met de dood. De verdachte werd aangehouden. De amokmaker is voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudtstraat. Wat de aanleiding was voor de geweldsexplosie is nog onduidelijk. De politie stelt een onderzoek in.

Politie zoekt getuigen mishandeling

De politie wil graag in contact komen met getuigen van een mishandeling maandagavond op het Heidepad in Veendam. Daarbij is een 66-jarige man uit Muntendam gewond geraakt. Het slachtoffer fietste door Borgerswold en werd door nog een onbekende man tegengehouden.Zonder aanleiding sloeg de onbekende man in op de Muntendammer. Hierbij liep het slachtoffer een snee onder zijn oog op. Ook verloor hij diverse tanden. Hij moest zich bij de huisartsenpost laten behandelen aan de verwondingen. De dader heeft een donkere huidskleur, ongeveer 30 jaar oud, 1,90 meter lang. Hij heeft een slungelig postuur. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van dit incident en/of weten wie de mishandeling heeft gepleegd. Zij kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Krasse knar jaagt belager weg

GRONINGEN De politie onderzoekt een diefstal van een portemonnee van een 78-jarige man uit Groningen. De Stadjer werd in de hal van zijn portiek aan het Kwinkenplein dreigend aangesproken door een onbekende jongeman. De bejaarde Stadjer bedacht zich niet en joeg zijn belager met gepast geweld uit zijn portiek. Hij mistte daarna wel zijn portemonnee. Deze werd even later in de Kreupelstraat in een fietstas in teruggevonden. Het geld was eruit gehaald. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de diefstal.

Automobilist rijdt in onjuist voertuig

BOERAKKER De politie heeft maandagmiddag een 32-jarige automobilist op de Boerakkerweg in Boerakker met zijn voertuig langs de kant van de weg gezet. De inwoner van Niekerk reed in een auto zonder kentekenplaten, maar had een zogenaamde afgeknotte driehoek aan de achterzijde. De bestuurder wilde daarmee de indruk wekken dat het om een motorrijtuig met beperkte snelheid betrof. In zon geval mag de constructiesnelheid niet hoger zijn dan 25 km/u. Agenten constateerden dat de Niekerker met een hogere snelheid reed. Ook bleek dat er technisch aan de auto gerommeld was, zodat deze een hogere topsnelheid had. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Pekelder verdacht van diefstal kabels

SCHEEMDA De politie heeft maandagnacht in de Stationsstraat in Scheemda een 33-jarige inwoner van Oude Pekela aangehouden. Bij een verkeerscontrole zagen agenten een hoeveelheid kabels in de auto liggen. De Pekelder had een verklaring voor de aanwezigheid van de kabels, maar de agenten trokken het verhaal in twijfel en hadden sterke vermoedens dat spullen waren gestolen. De goederen zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Tiener moet fiets afstaan aan onbekende

GRONINGEN Een 13-jarige inwoner van Groningen is maandagavond in de Bedumerweg van zijn fiets bestolen. De jongen was bij een snackbar geweest en stapte op zijn fiets om naar huis te gaan. Een onbekende man liep hem tegemoet en vroeg de weg. Toen de tiener van zijn fiets stapte om de persoon de weg te wijzen, werd de Groninger weggeduwd. De verdachte pakte de fiets en ging er vandoor in de richting van de wijk De Hoogte. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van diefstal met geweld. De politie stelt een onderzoek in.

Aanhouding na mogelijk steekincident

GRONINGEN De politie heeft maandagnacht in de Oude Boteringestraat in Groningen een 33-jarige inwoner van Ter Apel aangehouden na een melding bij de politie over een steekincident. Een getuige had gezien dat de Ter Apeler onenigheid had gehad met een onbekende man. Die zou mogelijk zijn gestoken, maar was er vandoor gegaan. Agenten troffen de verdachte aan in de Oude Boteringestraat. Vlak naast hem lag een scherp voorwerp. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau.

Aanhoudingen na ruzie

GRONINGEN De politie heeft maandagmorgen in de Groningse wijk Vinkhuizen een 23-jarige man en zijn 40-jarige ex-vriendin aangehouden. Het tweetal, beide woonachtig in Groningen, hadden op straat ruzie gekregen. Daarbij zou de vrouw haar ex hebben gestoken. De man had de vrouw geslagen. Het duo is ingesloten voor verhoren. De wond van de 23-jarige Stadjer is door een arts behandeld.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Woensdag controleert de politie op de volgende plaatsen:

§ N33, Bareveld aansluiting A7, snelheidscontrole

§ N366, Veendam Stadskanaal, snelheidscontrole

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde maandag op diverse plaatsen op snelheid.

§ Leek, Diepswal: aantal geregistreerde voertuigen: 669, aantal overtredingen: 82, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

§ Noordwijk, Noorderweg: aantal geregistreerde voertuigen: 562, aantal overtredingen: 93, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

§ Visvliet, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 550, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.