Politie Haaglanden

Persberichten 10 augustus

Haaglanden, 10-08-2010

Twee keer in één nacht
Den Haag - Een 39-jarige beginnend bestuurder ging dinsdagochtend 10 augustus twee keer achter elkaar in de fout. Om 02.59 uur liet een agente hem op de Westduinweg blazen, nadat ze hem had zien rijden. Hij blies 180 ugl, wat te veel is voor een beginnend bestuurder. De Hagenaar kreeg een rijverbod van twee uren. Later, om 04.14 uur, zag dezelfde agente dat de eerder aangehouden man weer in zijn auto stapte en wegreed. Op de Menninckstraat hield zij hem opnieuw staande en moest hij opnieuw blazen. Ook nu gaf de blaastest aan dat hij teveel op had. De verdachte werd naar het politiebureau gebracht. Hij mocht later met meerdere processen-verbaal en een rijverbod op zak weer vertrekken. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Per 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Onweerstaanbare lokauto
Den Haag - Een 44-jarige bekende Haagse veelpleger kon de lokroep van de lokauto die Politie Haaglanden inzet in de strijd tegen autodiefstal maandag 9 augustus om 19.00 uur niet weerstaan. Hij tikte een ruitje in en verbrak het slot van de auto die op de Houtrustlaan geparkeerd stond. Omdat de auto voorzien is van camera's, herkenden politieagenten de verdachte toen hij een aantal uren later, om 01.15 uur, op de Jan Krosstraat wandelde. Zij hielden hem buiten heterdaad aan. Bij zijn insluitingfouillering troffen de agenten inbrekersgereedschap aan. De recherche onderzoekt de zaak.

Scooterrijder gewond
Den Haag Een 18-jarige man uit Voorburg raakte maandag 9 augustus om 17.50 uur gewond op de Lijnbaan. De man reed op zijn scooter en moest uitwijken voor een 47-jarige fietser uit Leidschendam. Hij viel hierbij ongelukkig en brak zijn sleutelbeen. Ambulancepersoneel bracht het slachtoffer naar het ziekenhuis.

Verdachten aangehouden voor diefstal pakketten
Den Haag De politie hield maandag 9 augustus om 10.26 uur een 35-jarige Hagenaar en een 42-jarige man uit Rijswijk aan als verdachten van diefstal. Een agent in burger zag dat de mannen op de Prinsegracht uit een bus van een pakketbezorgdienst een aantal pakketten haalden. De agent alarmeerde zijn collegas en gaf door dat de verdachten wegreden de Boekhorststraat in. De politie hield de verdachten aan in de Koningsstraat en trof in het voertuig verschillende pakketten aan. Aan het politiebureau bleek dat beide verdachten gesignaleerd stonden. De Hagenaar had nog een boete open staan van 414,-. Deze moest hij meteen betalen of uitzitten. De Rijswijker stond gesignaleerd omdat hij zijn rijbewijs nog in moest leveren vanwege volledige ongeschiktheid. Hij deed dit ter plekke.

Verdachte verstoort nachtrust
Den Haag De politie hield maandag 9 augustus om 23.09 uur een 23-jarige Rotterdammer aan voor verschillende overtredingen. Een agent zag dat de man op zijn snorfiets zonder verlichting op de Prinsegracht reed. De Rotterdammer had geen identiteitsbewijs bij zich. Bij verdere controle ontdekte de agent dat de verdachte geen geldig rijbewijs had, de snorfiets niet verzekerd was en dat hij nog een boete open had staan. Toen de agent dit mededeelde, ging de verdachte er vandoor. De agent sprong op zijn fiets voor een achtervolging en vroeg om ondersteuning. De verdachte vluchtte in de richting van de Lange Beestenmarkt een steeg in, klom over een hek en een schutting. Hij kwam terecht in een tuin en kon geen kant meer op. Hij gooide een raam in van de woning en vluchtte verder via het dak van de woning. De wakker geworden bewoners vertelden de agenten dat de verdachte inmiddels in de tuin van de buren was gesprongen. De buurman voorkwam dat hij binnen kon dringen, zodat de agenten de verdachte in de tuin aan konden houden. De man zit nog vast aan het bureau en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Jongen meldt zich na mishandeling
Leidschendam - Een 19-jarige Leidschendammer meldde zich maandag 9 augustus op het politiebureau nadat hij op de Prins Johan Willem Frisolaan een meisje had mishandeld. Agenten kregen omstreeks 22.45 uur de melding dat in de centrale hal van een flat aan de Prins Johan Willem Frisolaan een 17-jarige Leidschendamse ruzie had gekregen met een voor haar onbekende jongen. Zij was daarbij door hem geslagen op haar hoofd en in haar gelaat. Terwijl de agenten ter plaatse probeerden informatie over de verdachte te achterhalen, bleek dat de Leidschendammer zich op het politiebureau had gemeld. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Fiets gestolen na mishandeling
Nootdorp - Een 18-jarige Nootdorper meldde maandag 9 augustus bij de politie dat in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 augustus zijn fiets gestolen was na een mishandeling op de Oudeweg. De jongen was, samen met een vriend, naar de kermis geweest en wilde zondag omstreeks 00.30 uur met de fiets naar huis. Om bij hun fietsen te komen, moesten zij langs een groep jongemannen die daar stond. Omdat zij ruzie maakten met een andere groep, maakte de vriend van de Nootdorper een opmerking. Hierop keerde de groep van 5 à 6 personen zich tegen hem. Op het moment dat één van hen de vriend bij zijn keel greep, schoot de Nootdorper zijn vriend te hulp. Vervolgens werd hij naar eigen zeggen door de groep mishandeld en ging er vandoor. Later bleek dat tijdens de worsteling (waarbij over en weer klappen vielen) de fiets van de Nootdorper was weggenomen. Ook miste hij zijn gouden ketting en een gouden oorbel. De groep bestond uit 5 à 6 jongemannen tussen 23 en 25 jaar oud. Zij waren vrij groot en hadden een breed postuur. Heeft u zaterdagnacht iets gezien van deze vechtpartij en/of de diefstal of heeft u informatie over de groep jongens? Neetm u dan contact op met de recherche van Bureau Nootdorp via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Jongetje (7) rijdt voetgangster aan
Delft - Een 79-jarige Engelse toeriste raakte maandag 9 augustus gewond aan haar enkel toen zij op de Paradijspoort werd aangereden door een 7-jarige fietser. De vrouw liep op de Paradijspoort toen de 7-jarige Delftenaar met zijn fiets aan kwam rijden. Het jongetje lette echter niet goed op en reed de vrouw aan. Door de botsing raakte een deel van de enkel van de vrouw ontveld en bloedde hevig. Zij werd in het ziekenhuis behandeld aan haar letsel.

Vervelende man aangehouden
Den Haag Op maandag 9 augustus omstreeks 17.25 uur is een 39-jarige man aangehouden in de nachtopvang van het Leger des Heils aan de Binckhorstlaan. Deze man was zonder toestemming naar binnen gekomen en gedroeg zich vervelend. De nachtopvang was vol en er was geen bed ter beschikking. De man werd dan ook verzocht om te vertrekken. Hierop werd hij vervelend en bedreigde het personeel. De politie werd gebeld en die hebben twee keer verzocht aan de man om te vertrekken. De man gaf geen gevolg aan dit verzoek en is toen als verdacht van huisvredebreuk aangehouden en meegenomen naar een politiebureau.

Gesignaleerde aangehouden
Den Haag Op maandag 9 augustus om 21.30 uur liepen twee agenten op de Hoekdreef in het winkelcentrum Leidschenveen. Bij het zien van deze agenten sloeg een jongeman op de vlucht. De agenten vonden dit verdacht en gingen de jongen achterna. Het signalement van deze jongen werd doorgegeven aan andere agenten en korte tijd later kon de jongen met behulp van burgers worden vastgepakt. Bij het zien van de jongen herkenden de agenten hem en wisten zij dat deze jongen gesignaleerd stond. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar een politiebureau. Aan het bureau bleek dat deze jongen nog 65 dagen hechtenis tegoed had. Hij mocht later nog even naar huis bellen dat hij tijdelijk elders verbleef.

Koperdieven ontkomen
Den Haag Op dinsdag 10 augustus omstreeks 03.30 uur kregen agenten de melding dat er drie personen bezig waren met het wegnemen van koper op een bouwterrein aan de Ypenburgse Boslaan.
Het bouwterrein is door de agenten afgezet en collegas van de hondenbrigade hebben het terrein met de diensthond doorzocht. De drie verdachten werden helaas niet meer aangetroffen wel veel goederen van koper dat klaarlag om meegenomen te worden.

Zoektocht naar vermist kind
Wassenaar - Een bezorgde moeder sloeg maandag 9 augustus om 18.00 uur alarm omdat zij haar 10-jarige zoon met een autistische stoornis al sinds 15.00 uur niet meer had gezien. De gewaarschuwde politie zocht met man en macht naar de jongen, een speurhond en een helikopter werden ingezet. Ook werd SMS-Alert ingezet. Omstreeks 19.30 uur werd de jongen gevonden in de omgeving van het Tikibad.

Winkeldievegges in kraag gevat
Leidschendam - In winkelcentrum Leidsenhage hield de politie maandag 9 augustus vier vrouwelijke winkeldieven aan na melding van de beveiliging. Uit onderzoek bleek dat de vrouwen met een auto waren gekomen. De kofferbak van deze auto lag vol met gestolen spullen.

Snelheidscontrole Westgaag
Maasland - Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners over hardrijdend verkeer op de Westgaag heeft het Verkeershandhavingsteam van politie Haaglanden op maandag 9 augustus tussen 14.00 en 18.00 uur gecontroleerd op snelheid. De Westgaag is een smalle weg met fietsstroken waar veel fietsers gebruik van maken en waar de maximum snelheid 40 km per uur is. Twaalf bestuurders kregen een proces-verbaal voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 73 km.

Geweld bij woninginbraak, politie zoekt getuigen Delft - De bewoners van een woning aan de Mahlerstraat overliepen maandagavond 9 augustus om 23.10 uur vier tot nu toe onbekende mannen die ingebroken hadden in hun woning. Het echtpaar kwam thuis en zag licht branden in hun woning. Toen ze de voordeur openden renden de vier mannen naar buiten en duwden het echtpaar zo hardhandig opzij dat beiden kwamen te vallen. De vrouw (70) brak haar heup en moest in het ziekenhuis worden opgenomen. De politie zoekt getuigen van deze inbraak. Drie mannen waren in het donker gekleed en de vierde droeg een witte broek.
Bent u getuige geweest van deze inbraak of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Jonge vernieler raakt gewond
Zoetermeer - Agenten kregen maandag 9 augustus om 23.50 uur de melding dat er bij een school aan de Velddreef glasgerinkel en hulpgeroep was gehoord. Ook wist de melder te vertellen dat er iemand gewond was en dat er een hoop bloed vloeide. Ter plaatse troffen de agenten een 16-jarige Zoetermeerder aan die een slagaderlijke bloeding in zijn onderbeen had. Direct hebben de agenten geprobeerd de wond dicht te houden tot de ambulance ter plaatse was. Al snel bleek dat de Zoetermeerder samen met een paar vrienden 'voor de lol' een paar ruiten van de school had ingetrapt. Daarbij was hij uiteindelijk zelf gewond geraakt aan zijn onderbeen. De jongen werd naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling van zijn verwonding. Omdat de drie andere jongens, Zoetermeerders van 13, 14 en 17 jaar, door de heftige afloop op dat moment hun lesje al wel hadden geleerd, werden zij niet aangehouden. Wel moeten zij zich dinsdag nog op het politiebureau melden en krijgen zij mogelijk een verwijzing naar bureau HALT.

Fietsendief in de kraag gevat
Zoetermeer - Een 17-jarige Zoetermeerder werd maandag 9 augustus aangehouden nadat hij op het Staalblauw een fiets had weggenomen. Omstreeks 15.25 uur zag een agent de jongen fietsen op de Prismalaan. Omdat de agent wist dat kort daarvoor op het Staalblauw een fiets was weggenomen en de jongen voldeed aan het opgegeven signalement van de fietsendief, liet hij hem stoppen. De jongen had geen duidelijke verklaring over de herkomst van de fiets. Een politie-eenheid bracht de rechtmatige eigenaresse van de zojuist gestolen fiets naar de Prismalaan, waar zij haar fiets herkende. De fietsmand en het kinderzitje van de fiets, waren naar eigen zeggen door de jongen in de bosjes gegooid. Hierop werd de Zoetermeerder aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De fiets gaf hij zelf terug aan de eigenaresse.

Koe in de sloot
Zoetermeer - De brandweer moest er maandag 9 augustus aan te pas komen om op de Middelweg een koe uit de sloot te halen. De politie kreeg omstreeks 09.40 uur de melding dat er een koe in de problemen was geraakt. Brandweermensen slaagden er samen met de eigenaar van het weiland in de koe weer op het droge te trekken. Eind goed, al goed.