Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.50 uur

Utrecht, 10-08-2010

Jongen aan begeleiders ontsnapt

ZEIST Een jongen die was opgenomen in een inrichting voor jeugdzorg wist op maandag 9 augustus aan zijn begeleiders te ontsnappen.

Rond 14.15 uur kreeg de politie de melding dat een 15-jarige jongen uit Den Haag met begeleiders naar het Diakonessenhuis was gegaan en daar aan zijn begeleiders was ontsnapt. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en stelden een onderzoek in de omgeving in. Ook werd door de politiemeldkamer een Burgernetactie opgestart. Agenten zagen de verdachte op de Slotlaan ter hoogte van het busstation lopen. Hij ging er bij het zien van de agenten te voet vandoor, maar een agent kon sneller sprinten en hield de verdachte aan.

De agenten brachten de verdachte terug naar de instelling in Zeist, waar hij verplicht verbleef. Toen de verdachte daar door een agent uit de auto werd geholpen, gaf hij de agent een kopstoot tegen zijn gezicht. Die liep daardoor letsel aan zijn mond op. De agent deed aangifte van mishandeling door de Hagenaar. De verdachte werd niet naar het politiebureau overgebracht, maar in een isoleercel in de instelling ingesloten. Tegen hem wordt wel proces-verbaal opgemaakt.

Geef nooit uw pincode

ZEIST Een bejaarde man werd op maandag 9 augustus het slachtoffer van een babbeltruc.

Rond 16.30 uur spraken twee mannen een 85-jarige bewoner van een appartement in een bejaardencomplex aan de Johan van Oldenbarneveltlaan aan. Eén van de mannen vroeg of hij even van de toilet van de bejaarde man gebruik mocht maken. Die stond dat toe en liet één van de mannen binnen, terwijl de ander de bewoner buiten aan de praat hield. Vermoedelijk heeft de plassende man in de woning kans gezien de portemonnee van de bewoner te stelen.

Aan het eind van de middag werd de 85-jarige Zeister gebeld door een man die zei van de bank te zijn. Met een smoes wist hij de Zeister zijn pincode te ontfutselen. De bewoner vertrouwde het toch niet en belde zijn bank. Toen bleek er al geld van zijn rekening te zijn opgenomen.

Advies

De politie adviseert geen vreemden in uw woning toe te laten en zeker nooit een pincode aan een vreemde bekend te maken. Ook niet aan iemand die bijvoorbeeld beweert van de bank of van de politie te zijn! Echte bankmedewerkers of politiemensen zullen nooit naar de pincode vragen.

Te veel op: rijbewijs kwijt

ZEIST Een automobilist raakte in de vroege ochtend van dinsdag 10 augustus zijn rijbewijs kwijt omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 04.20 uur controleerden agenten een 49-jarige automobilist uit Zeist op de Hoog Kanje. Hij bleek te veel alcohol op te hebben en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 610 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijke limiet is. Tegen de Zeister is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.