Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.55 uur

Utrecht, 10-08-2010

Wel alcohol, geen rijbewijs

SOEST Een automobilist bleek aan het begin van de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 augustus wel alcohol op te hebben, maar niet in het bezit van een rijbewijs te zijn.

Rond 00.30 uur zagen agenten een auto geparkeerd staan op de Zuid Promenade. In de auto zaten twee mannen en de motor draaide. Bij het zien van de politie, ging de automobilist ervandoor. De agenten zetten de achtervolging in en wisten de auto op de Korte Ossendam klem te rijden. De agenten controleerden de automobilist, een 30-jarige man uit Soesterberg. Daarbij bemerkten zij dat hij naar alcohol rook. In de auto troffen de agenten een rijbewijs aan, die in 2006 ergens was gestolen. Het rijbewijs en de auto werden in beslag genomen. De agenten hielden de verdachte aan en brachten hem over naar het politiebureau.

Bij de ademanalyse blies hij 345 ug/l, bijna vier keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tevens bleek dat de man niet (meer) in het bezit was van een rijbewijs. De politie onderzoekt hoe hij in het bezit van het gestolen rijbewijs is gekomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veel te hard

BAARN Een automobilist raakte op maandagavond 9 augustus zijn rijbewijs kwijt omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed.

Rond 20.45 uur zagen agenten een auto met hoge snelheid over de Rijksweg A1 rijden. Zij gingen achter de automobilist aan en klokten hem ter hoogte van Baarn op een snelheid van (al gecorrigeerd) 160 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. De automobilist, een 38-jarige man uit Amersfoort, werd aan de kant gezet. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.