Directeur Stichting Vluchteling naar rampgebied Pakistan

10/08/2010 11:08

Stichting Vluchteling giro 999

Stichting Vluchteling stelt 100.000 euro beschikbaar voor de noodhulp in Pakistan. Het aantal getroffenen door de overstromingen in het land loopt snel op. Volgens de VN zijn bijna 14 miljoen mensen getroffen. Directeur Tineke Ceelen reist deze week af naar het rampgebied in Pakistan. Giro 999 staat open voor hulp.

Stichting Vluchteling is al jaren actief in delen van het getroffen gebied en kon daarom snel in actie komen toen het land werd getroffen door de verwoestende overstromingen. De eerste prioriteit van de hulpverlening ligt bij onderdak en hygiëne (vanwege dreigende besmettelijke ziektes), schoon drinkwater en voedsel.

Directeur Tineke Ceelen reist deze week af naar het getroffen gebied: "Vlak na de aardbeving van 2005 was ik in hetzelfde gebied en was ik geschokt door de ellende en de bittere armoede. Vijf jaar later worden hetzelfde gebied en dezelfde mensen opnieuw getroffen door een enorme ramp. De omstandigheden voor het bieden van hulp zijn lastig. Ik wil dus graag zelf zien welke hulp op korte termijn mogelijk is en van de slachtoffers horen wat zij het hardste nodig hebben."





http://www.vluchteling.org