Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 10-08-2010

Motorrijder gewond bij verkeersongeval

BREDA: De politie behandelde maandagavond 9 augustus 2010 een letselongeval op de Nieuwe Kadijk. Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur bij de kruising met de Edisonstraat
Het ging om een botsing tussen een motorrijder en een personenauto. De motor werd bestuurd door een 33-jarige man uit Kaatsheuvel. De auto werd bestuurd door 59-jarige Engelsman, woonachtig in Duitsland. De automobilist reed bij het naderen van de kruising (komende vanaf het Edisonplein) door het rode verkeerslicht. Op dat moment reed de motorrijder over de Nieuwe Kadijk, komende vanuit de richting Backer en Ruebweg. De motorrijder raakte ernstig gewond. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Aard en omvang van zijn letsel zijn bij de politie niet bekend. De veroorzakende automobilist werd door de politie gearresteerd. Hij is in het politie verhoord, waarna er proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Vriendinnen raken slaags

BREDA: Twee vriendinnen raakten slaags met elkaar in de Pijnboomstraat. Ze hadden het eerst gezellig gehad maar na wat discussie ontstond er ruzie. De 34-jarige vrouw ging daarbij haar goede 24-jarige vriendin te lijf. Het slachtoffer moest rond 20.30 uur klappen incasseren en werd aan haar haren getrokken. De vrouwen werden uit elkaar gehaald, waarna de belaagster wegging. Even later vloog er een steen door de ramen van de woning van het slachtoffer. De agressieve vrouw kroop ze door het kapot geslagen raam naar binnen en ging haar vriendin opnieuw te lijf. Dit keer gebruikte ze een baksteen op het slachtoffer te slaan, die daardoor een hoofdwond opliep.
De politie arresteerde de 34-jarige Bredase. De 24-jarige vrouw werd door het ambulance personeel ter plaatse medische verzorgd. Ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
De arrestante werd in het politiebureau verhoor. Ook zij had lichte verwondingen opgelopen. De vrouw ontkent de vernieling van de ruit, hoewel dat door getuigen wordt tegen gesproken. Na het opmaken van een proces-verbaal is de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Bredase politie ontdekt hennepkwekerijen

BREDA: Het hennepteam van de Bredase politie hield maandag 9 augustus 2010 een ruimdag in Breda Zuidwest met het volgende resultaat:

In de Colijnstraat werd een in werking zijnde hennepkwekerij
aangetroffen met in totaal 38 grote oogstrijpe hennepplanten. De twee bewoners (26-jarige man / 23-jarige vrouw) werden aangehouden. Dat gebeurde niet alleen vanwege de verboden hennepteelt maar ook vanwege diefstal van stroom. De benodigde elektriciteit voor de wietplantage werd namelijk buiten de meter om afgetapt. De investeringen voor hun illegaal handel zijn ze kwijt. Daarnaast volgt er nog een boete van Justitie en een flinke navordering van het elektriciteitsbedrijf.

In een woning aan de Gielis Beijstraat werd een ontmantelde
hennepkwekerij gevonden. Aan de aangetroffen resten en materialen was overduidelijk dat hier tot voor kort wiet gekweekt was. De bewoner was niet thuis ten tijde van de politie actie. De geforceerde sloten werden vervangen door nieuwe. Voor de bewoner werd een bericht achtergelaten dat de politie binnen was geweest en de nieuwe sleutels afgehaald kunnen worden in het politiebureau.
Hij krijgt dan meteen een proces-verbaal wegens overtreding van de Opiumwet

Anonieme tips via Meld Misdaad Anoniem, aangevuld met
rechercheonderzoek leidden tot de ontmanteling van deze kwekerijen. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de beide plantages laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd.

Ook in de Beukstraat werd een woning bekeken. Hier werd echter geen hennepkwekerij (of resten daarvan) aangetroffen.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak
stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Camper brandt uit

BREDA: In de nacht van maandag 9 augustus op dinsdag 10 augustus 2010 brandde een camper uit in Breda. Het vakantievoertuig stond geparkeerd naast een bedrijfspand op het Minervum in Breda. De melding van de brand kwam om 00.37 uur binnen en om 00.50 uur had de brandweer het vuur onder controle. Door snel handelen van de brandweer werd overslag naar het naastgelegen bedrijfspand voorkomen. De camper brandde helemaal uit. De politie heeft de resten van de kampeerwagen in beslag genomen, zodat de technische recherche onderzoek kan doen naar de aanleiding van de brand.

Automobilist gaat er vandoor na aanrijding

BREDA: Op maandag 9 augustus om 16.50 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Ettensebaan / Heilaarstraat te Breda. Het ongeval was veroorzaakt door een 36-jarige Bredanaar, die door rood licht was gereden. Er was uitsluitende sprake van blikschade,maar de man ging er vandoor. Een getuige ging achter de vluchtende automobilist aan en kon hem elders in Breda achterhalen. Daar sommeerde hij de veroorzaker om terug te gaan naar de plaats van het ongeval, waar de 36-jarige man gevolg aan gaf. Agenten arresteerden de man op de plaats van het ongeval. Er werden verschillende getuigen verhoord. Tegen de verdachte is in het politiebureau vervolgens proces-verbaal opgemaakt wegens verkeersgevaarlijk rijgedrag.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 10-08-2010 11:26 | © Regio Midden en West Brabant |