Productschap Vis


Vis kopen bij vissersbedrijf

Vis kopen bij vissersbedrijf Steeds meer consumenten zijn geĂŻnteresseerd in het kopen van verse producten bij een producent in hun eigen regio. Alom bekend zijn de kaasboerderij, de fruitkraam langs de weg en het bord `nieuwe aardappelen' op de oprit. Ook wie op zoek is naar verse zoetwatervis, hoeft niet ver te zoeken.

De vernieuwde website www.combinatievanberoepsvissers.nl, daar in het menu `Verkoop aan huis', biedt adressen van visserijbedrijven die verse zoetwatervis aan huis verkopen. Het streven is om het de visliefhebbers nog gemakkelijker te maken door superverse vis op eenvoudige wijze te kunnen kopen in hun eigen omgeving. En een verkooppunt op de locatie van de het visserijbedrijf maakt biedt een kijkje in het verhaal achter de vis.
Alle bedrijven verkopen verse wilde paling (bak- of stoofaal). De meeste verkopen ook gerookte wilde paling (meestal zelf traditioneel gerookt). Daarnaast verkopen ze veelal snoekbaars en soms ook snoek, karper of zeelt.

Voor soorten als wolhandkrab en rivierkreeft neemt de belangstelling hand over hand toe. Ook daarvoor kunt u bij veel beroepsvissers terecht. Enkele vissers leveren ook bot (platvis). Een aantal Zeeuwse visserijbedrijven verkoopt ook soorten zoutwatervissen, zoals: geep, makreel, ansjovis en mosselen en oesters.
Op de vernieuwde website combinatievanberoepsvissers.nl staat bovendien interessante achtergrondinformatie over de binnenvisserij.