Energiebesparende oplossingen van Otis gekozen voor 's werelds drukste luchthaven 10/08/2010 13:01

PR Newswire

FARMINGTON, Connecticut, August 10, 2010 /PRNewswire/ --
Otis Elevator Company gaat 88 energiebesparende liften, roltrappen en rolpaden leveren aan Los Angeles International Airport (LAX), werelds drukste luchthaven van vertrek en bestemming. Otis, een onderdeel van United Technologies Corp. (NYSE: UTX), zal ook gedurende vijf jaar voor het onderhoud van de nieuwe units gaan zorgen.

"Voor Otis is het een eer dat een van de meest prominente luchthavens ter wereld afhankelijk is van onze energiebesparende producten om het energieverbruik te verminderen," zei de president van Otis Didier Michaud-Daniel. "Onze geavanceerde technologie zal geïntegreerd worden in de voorziening van veilige en betrouwbare oplossingen voor het vervoer van de miljoenen reizigers per jaar op de luchthaven."

De apparatuur van Otis werd geselecteerd voor het Bradley West project, een grootschalige modernisering in de Tom Bradley International Terminal van LAX. Deze terminal is de primaire voorziening van LAX met bijna 30 luchtvaartmaatschappijen die vandaag de dag actief zijn in de terminal. Vorig jaar bedienden de luchtvaartmaatschappijen in de Tom Bradley International Terminal meer dan 8,6 miljoen internationale reizigers, d.w.z. meer dan de helft van de 15,1 miljoen internationale passagiers van LAX. Het Bradley West project is het grootste project van openbare werken in de geschiedenis van Los Angeles en de voltooiing is gepland voor december 2012.

"Het veilig en snel vervoeren van de passagiers naar hun uitgangen en bagagebanden via energiebesparende, betrouwbare liften en rolbanden zal een geïntegreerd deel vormen van dit project op wereldniveau waarvan reizigers in de toekomst gebruik zullen kunnen maken," zei Michael Doucette, Chief Airport Planner op Los Angeles International Airport.

Het Bradley West project is ontworpen om het Leadership in Energy en Environmental Design (LEED) Silver certificaat van de U.S. Green Building Council (USGBC) te verkrijgen. LEED is het beoordelingssysteem van de USGBC voor het ontwerpen en bouwen van 's werelds milieuvriendelijkste, meest energiebesparende en meest functionele gebouwen. De producten van Otis zijn wereldwijd geselecteerd voor vele prominente energiebesparende gebouwen, waaronder 7 World Trade Center in New York City, Tour Granite in Parijs, New Songdo City in Incheon, Korea, en 400 George Street in Queensland, Australië.

Otis gaat 40 energiebesparende Gen2(R) liften leveren, die het energieverbruik met 50 procent reduceren in vergelijking met conventionele systemen. Het Gen2-systeem maakt gebruik van door Otis gepatenteerde platte, met polyurethaan gecoate stalen riemen en een permanent-magnetische versnellingsloze machine en vereist geen extra smering, waardoor deze schoner is voor het milieu.

Otis gaat tevens 38 roltrappen en 10 rolpaden leveren, die zijn uitgerust met energiebesparende technologie om snelheden te reduceren tijdens periodes zonder passagiers. Daarnaast zullen de roltrappen en rolpaden werken met gebruikmaking van een high-efficiency smeersysteem dat het olieverbruik vermindert met tot 90 procent.

"We zijn trots op het feit onze uitgebreide expertise en ervaring te kunnen toepassen op projecten met een grootschalige infrastructuur, door de levering van de oplossingen en de kwalitatief hoogwaardige producten die aan de behoeften van dit prominente vervoerscentrum voldoen," aldus Randy Wilcox, president van Otis in Noord- en Zuid-Amerika.

Otis Elevator Company is 's werelds grootste fabrikant en
onderhoudsbedrijf van producten voor het vervoer van mensen, waaronder liften, roltrappen en rolpaden. Met hoofdkantoor in Farmington, Connecticut, heeft Otis 61.000 werknemers, biedt producten en diensten aan in meer dan 200 landen en gebieden en onderhoudt 1,7 miljoen liften en roltrappen wereldwijd. United Technologies Corp., gevestigd in Hartford, Connecticut, is een gediversifieerd bedrijf dat high-tech producten en diensten levert aan de bouw- en ruimtevaartindustrie.

Contact:
Dilip Rangnekar
Director, Worldwide Communications and Marketing Support

+1-860-676-5992
Dilip.Rangnekar@Otis.com

Dilip Rangnekar, Director, Worldwide Communications and Marketing Support van Otis Elevator Company, +1-860-676-5992, Dilip.Rangnekar@Otis.com






-