Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 10-08-2010

Arrestatie na huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft vannacht rond 02.00 uur in een woning in de wijk Groeseind een 50-jarige Tilburger aangehouden ter zake huiselijk geweld. Zijn 46-jarige vriendin en haar 16-jarige dochter deden aangifte. De verdachte is in verzekering gesteld.

De 46-jarige bewoonster verklaarde dat haar vriend vanaf gistermiddag een kratje bier en enkele glazen whisky met cola gedronken had. Hij was daardoor agressief en dreigend geworden naar haar. Ze kregen ruzie over een lening die hij nog niet had terug betaald aan haar. In de
slaapkamer begon hij haar te schoppen en te slaan. Haar dochters wilden haar beschermen en kregen toen ook klappen en schoppen. Ze verklaarde dat haar linkerarm veel pijn deed. Ook had hij haar in haar nek getrapt. De vrouw belde de politie nadat haar vriend boven op bed ging liggen en geen aanstalten maakte om te vertrekken. de verdachte is in verzekering gesteld.

Wijkagent waarschuwt voor bedelende vrouw

TILBURG: De wijkagent adviseert de bewoners van de wijk Besterd om niet in te gaan op de zielige verhalen van een 28-jarige blanke vrouw. Deze vrouw belt regelmatig bij bewoners aan en vraagt dan om geld.

De bedelende vrouw belt met name aan bij huizen waar 's avonds laat of 's nachts nog lichten branden. Zo belde ze op 31 juli jl. omstreeks
02.00 uur aan bij een bewoner aan de Molenbochtstraat aan met het verhaal dat haar zoontje een hand had verbrand aan het strijkijzer. Ze was naar de huisartsenpost gegaan en moest vervolgens bij de apotheek zalf halen. Ze had daar geen geld voor omdat haar pinpas weigerde. De bewoner gaf haar vervolgens 20 euro. Op zondagavond 8 augustus jl. belde ze rond 22.30 uur aan bij een bewoonster aan het Parc de Horion. Ook nu had weer een van de kinderen zich verbrand, ze had wederom geld nodig voor verband en medicijnen. Deze bewoonster vertrouwde het niet en gaf haar geen geld mee.

De wijkagent kent de bedelende vrouw. Het is ingevolge de APV verboden om te bedelen. De wijkagent stelt samen met andere partners een onderzoek in naar de beweegredenen van de bedelende vrouw en kijkt of er binnen haar gezin hulp nodig is. De politie zoekt naar een
structurele oplossing en raadt bewoners daarom af om de vrouw geld te geven.

Twee auto's gestolen na woninginbraak

TILBURG: Vanmorgen is omstreeks 07.30 uur een inbraak ontdekt in een woning aan de Kapitein Nemostraat. De inbrekers hebben een raam naast de voordeur open gebroken. In de woning hebben ze kennelijk de sleutels van een Ford Focus (02-TK-BV) en een Volkswagen bestelauto (26-BP-XL) gevonden. Deze auto's die bij de woning stonden werden gestolen. De politie vond achter de woning een gestolen bromfiets, mogelijk dat de inbrekers die gebruikt hebben. De politie heeft een aangifte opgenomen. De auto's staan internationaal gesignaleerd. Er is een buurtonderzoek gehouden.

Maandagavond werd omstreeks 23.30 uur een inbraak ontdekt in een woning aan de Galjoenstraat. De bewoner ontdekte de inbraak bij thuiskomst. De inbrekers hadden een bovenlicht boven de deur van de woonkamer naar het balkon verbroken. De gehele woning was doorzocht en overhoop gehaald. Er werd onder meer een kluis open gebroken. Hieruit is een nog onbekend geldbedrag gestolen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 10-08-2010 13:03 | © Regio Midden en West Brabant |