Politie Rotterdam Rijnmond

OVERVALLEN

RECHERCHE ONDERZOEKT OVERVALLEN

Datum publicatie: 10-08-2010 10:27

ROTTERDAM - De recherche van district Feijenoord-Ridderster onderzoekt twee overvallen die maandag plaatsvonden.

Maandagmiddag rond één uur drongen drie gewapende mannen een woning binnen aan de Pirandellostraat. Onder bedreiging werd de 28-jarige bewoonster met haar vriend en vriendin gedwongen plaats te nemen in de huiskamer. Vervolgens werd de gehele woning doorzocht. De overvallers vertrokken vervolgens met twee laptops en telefoons.

Aan het begin van de middag werd vervolgens een woning overvallen aan de Vergiliusstraat. Twee of vermoedelijk drie mannen drongen de woning onder bedreiging van een vuurwapen binnen. De 44-jarige eigenaar werd samen met zijn 12 jarige dochter en een 13-jarig vriendje vastgebonden waarna de woning werd doorzocht.
Van de eigenaar, die verlofhouder is, zijn drie vuurwapens meegenomen. Ook werd een laptop en horloges meegenomen.

Onderzoek
Overvallen hebben de hoogste prioriteit. Alle mogelijke middelen waaronder het uitlezen van camerabeelden wordt ingezet. In de loop van de dag wordt een buurtonderzoek gehouden. Door de Forensische Opsporing is een sporenonderzoek verricht.
De slachtoffers, waaronder de kinderen, hebben Slachtofferhulp aangebonden gekregen.

Mocht u over informatie beschikken die betrekking heeft op deze overvallen of kan leiden tot de aanhouding van de verdachten, neemt u dan contact op met telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem bellen via Meld Misdaad Anoniem:0800-9000.