Politie Rotterdam Rijnmond

BELEDIGING

JONGEDAME AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING

Datum publicatie: 10-08-2010 12:12

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft maandagochtend een 17-jarig meisje uit Capelle aan den Ijssel aangehouden voor belediging.

Tegen elf uur gingen agenten naar de Spoorlaan om medewerkers van Stadstoezicht bijstand te verlenen bij een aanhouding vanwege belediging.

Ter plaatse stapte de verdachte, een 17-jarig meisje uit Capelle aan den Ijssel, zonder dat zij daar opdracht of toestemming voor had gekregen al rokend in de politiebus. Toen de agenten vroegen of ze weer uit wilde stappen, deed ze dat niet. De agenten haalden haar vervolgens uit de bus en vroegen of ze haar sigaret uit wilde maken. Daarop blies ze tot twee keer toe rook in het gezicht van de agenten.

Een van de agenten gaf haar een corrigerende tik. Dat maakte haar zo boos, dat ze hem te lijf wilde gaan. De agenten plaatste de verdachte tegen de bus, waarop zij hem vervolgens weer krabde. De recalcitrante jongedame werd geboeid en alsnog in de politiebus gezet. Tijdens de rit naar het politiebureau schold de verdachte de agenten uit voor onder meer 'kankerhonden' en 'kankerlijers'.