Gemeente Best

Briefschrijver Jochem kijkt mee bij de gemeente

09-08-2010

Onlangs kreeg de gemeente een kaartje van Jochem, met een mooie tekening van een waterglijbaan. Hij vroeg of hij deze aan zijn huis mocht maken. De gemeente vond dit een wel heel bijzonder verzoek. Daarom werd hij uitgenodigd op het gemeentehuis om over zijn vraag te praten. Het werd een leuke middag.

Jochem kwam samen met zijn moeder naar het gemeentehuis, waar de locoburgemeester, de heer Paul Gondrie, hem ontving. Samen met enkele ambtenaren praatte de locoburgemeester met Jochem over zijn plan en over de regels waar zo'n plan aan moet voldoen om een vergunning ervoor te kunnen krijgen. Jochems plan voldeed helaas niet aan de regels. Ook heeft hij de ambtsketen van heel dichtbij mogen bekijken.

Na deze uitleg mocht Jochem mee naar de gemeentewerf. Daar kon hij kijken naar materiaal voor zijn glijbaan, hoorde hij hoe het storingsnummer 360 360 werkt en wat de gemeente allemaal doet voor haar inwoners. Ook zag hij voorbeelden van wat de jeugd in Best vernielt.

In de brandweerkazerne kreeg Jochem nog meer informatie: over veiligheid bijvoorbeeld. Ook mocht hij nog een rondje mee met de brandweerauto. Jochem en zijn moeder hebben, zo mailden ze later, erg van de middag genoten. Natuurlijk kreeg Jochem nog een officiële brief als reactie op zijn aanvraag.

Jochem's tekening van een waterglijbaan aan zijn huis Foto: Jochem's fantastische plan

Jochem's aanvraag wordt besproken
Foto: Jochem en zijn moeder bespreken het plan met locoburgemeester P. Gondrie en de heer B. van der Vleuten van de afdeling Uitvoering.
---