Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 10-08-2010

Burenconflict loopt uit de hand

HALSTEREN: De politie moest maandagavond 9 augustus 2010 rond 20.30 uur in actie komen op de Eikenlaan in Halsteren. Twee buurmannen hadden ruzie met elkaar gekregen en waren vervolgens met elkaar slaags geraakt. Gezien de verhitte gemoederen wachtte het ambulancepersoneel in de directe omgeving eerst de komst van de politie, voordat zij ter plaatse gingen.
Een 41-jarige man had een gezwollen rechteroog, een bloedneus, een kapotte lip had en een tand miste. Daarnaast constateerde de agenten dat er vernielingen waren gepleegd aan twee personenauto's en een woonwagen. De politie arresteerde de 41-jarige man op verdenking van vernieling.
Een 38-jarige man werd opgepakt op verdenking van mishandeling van de 41-jarige verdachte. Beide mannen zijn in het politiebureau verhoord over de aanleiding van het conflict.

Dronken automobilist probeert tevergeefs aan politie te ontkomen

ROOSENDAAL: Een 48-jarige man uit Etten-Leur probeerde in de nacht van maandag 9 augustus op dinsdag 10 augustus 2010 aan de politie te ontkomen.
Agenten controleerden hem op de Antwerpserweg bij de verkeerslichten met de oprit van de autosnelweg A-58. Toen de agenten uitstapten, gaf de bestuurder volgas en reed verder in de richting van Nispen. Hij kon echter snel ingehaald en gearresteerd worden.
De reden van zijn vlucht werd al snel duidelijk. De 48-jarige
automobilist was onder invloed van alcohol. Om die reden moest hij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De
ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 615 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. Gezien de hoge uitslag en het feit dat de verdachte in januari 2010 ook al onder invloed achter het stuur zat, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Dat was hij in januari ook kwijt geweest. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van zeven uren opgelegd. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau
Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Brand in vuilniswagen

BERGEN OP ZOOM: Politie en brandweer rukten maandag 9 augustus 2010 uur uit voor brand in een vuilniswagen. Omstreeks 15.00 uur werd gezien dat er rook kwam uit het afval pers- en opslag gedeelte van het voertuig. De wagen stond toen aan de Oude Moerstraatsebaan. De brandweer kreeg het vuur in eerste instantie niet geblust. Gezien de compactheid / dichtheid van het afval bleef het vuur smeulen en broeien. Politie en brandweer zochten een veilig terrein waar de vuilnisauto gelost kon worden. De vuilniswagen heeft daar het afval daar gestort. De brandweer kon het afval toen uit elkaar trekken en het brandje blussen. De afvalvervoerder zorgde ervoor dat het gestorte afval direct weer opgeruimd werd.

Beschonken Belgische bestuurder zonder rijbewijs

PUTTE: In de nacht van maandag 9 augustus op dinsdag 10 augustus 2010 op controleerde de politie de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 02.30 uur op de Anjerweg in Putte. De 18-jarige Begische bestuurder had alcohol gedronken en was niet in het bezit van een rijbewijs. De man werd gearresteerd en moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 285 ug/l. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op vanwege het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van twee uren opgelegd. De verdachte is om 04.00 uur weer in vrijheid gesteld.

61 km/u te snel over de Stoofdijk: politie vordert rijbewijs in

KLUNDERT: Een 24-jarige vrouw uit Willemstad moest haar rijbewijs bij de politie inleveren. De automobiliste werd maandag 9 augustus 2010 om 16.15 uur op de Stoofdijk te Klundert geklokt op een gecorrigeerde snelheid van 121 km/u. Op de Stoofdijk is echter maximaal 60 km/u. Haar snelheid werd met behulp van een LaserGun vastgesteld door een agent van het Verkeershandhavingsteam. De vrouw werd staande gehouden en haar rijbewijs werd ingevorderd. Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de
overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 10-08-2010 13:46 | © Regio Midden en West Brabant |