Tom Steenkamp stapt over naar Robeco

10/08/2010 14:10

Robeco Groep

Prof. dr. Tom Steenkamp treedt op 1 november 2010 in dienst bij Robeco om samen met Artino Janssen leiding te gaan geven aan Investment Solutions. In deze afdeling worden alle disciplines binnen Robeco geconcentreerd om pensioenfondsen beleggingsoplossingen te kunnen bieden. Dit past in het beleid om het marktaandeel in de institutionele thuismarkt te vergroten van acht procent nu tot zestien procent in 2014.

Tom Steenkamp was lid van het directieteam van APG Asset Management en in het bijzonder verantwoordelijk voor Fixed Income, Tactische Asset Allocatie en Alternative Inflation. Daarnaast is hij één dag in de week aan de Vrije Universiteit in Amsterdam verbonden, waar hij als hoogleraar beleggingsleer leiding geeft aan de VBA-opleiding, de opleiding tot beleggingsdeskundige.

Artino Janssen werkt sinds 2004 bij Robeco en heeft in de afgelopen jaren Global Allocations opgezet. Hij is verantwoordelijk voor alle institutionele multi-asset portefeuilles en tevens fondsmanager van de Robeco Mixfondsen.

Robeco Investment Solutions is ondermeer verantwoordelijk voor de integrale vermogensbeheeroplossingen voor pensioenfondsen en is gespecialiseerd in zaken als: strategische advisering, balansmanagement, multi-management, defined contribution

De afdeling Investment Solutions is onderdeel van de divisie Robeco Investments, die onder leiding staat van MB-lid Hans Rademaker.

Hans Rademaker: "Tom Steenkamp heeft bij APG als voorzitter van het innovatiecomité aan de wieg gestaan van vooruitstrevende beleggingsconcepten. Dergelijke inzichten kunnen ook andere pensioenfondsen goed gebruiken. Ik verwacht dat de samenwerking tussen Artino en Tom veel toegevoegde waarde voor bestaande en nieuwe klanten oplevert."

Over Robeco

Robeco, opgericht in Rotterdam in 1929, biedt beleggingsproducten en -diensten voor institutionele en particuliere beleggers wereldwijd. Het beheerd vermogen bedraagt circa EUR 141 miljard (per 30 juni 2010).

Robeco staat voor verantwoord beleggen. Factoren op het gebied van milieu, maatschappij en goed ondernemingsbestuur zijn geïntegreerd in de beleggingsprocessen en er is een uitsluitingsbeleid. Robeco maakt actief gebruik van zijn stemrecht en gaat de dialoog aan met bedrijven waarin wordt belegd.

Het productaanbod omvat aandelen- en vastrentende beleggingen, geldmarktfondsen en alternative investments, waaronder private equity, hedgefondsen en gestructureerde producten. De verschillende strategieën worden beheerd in Rotterdam (hoofdkantoor), Boston, Hongkong, New York, Parijs en Zürich.

Voor institutionele en zakelijke klanten heeft Robeco kantoren in Bahrein, Groot-China (continentaal China, Hongkong en Taiwan), Duitsland, Frankrijk, Japan, Korea, Luxemburg, Spanje, de Verenigde Staten en Zwitserland. Robeco heeft een banklicentie in Frankrijk en Nederland, waar rechtstreeks aan particuliere klanten wordt verkocht.

Robeco heeft een belang van 100% in Corestone in Zug (Zwitserland), Harbor Capital Advisors in Chicago, in Transtrend in Rotterdam en in SAM Group in Zürich. Daarnaast heeft Robeco belangen in Canara Robeco Asset Management (49%) in Mumbai, in AIM (40%) in Rijmenam (België) en 51% in Robeco Teda (Tianjin, China).

Robeco is onderdeel van de Rabobank Groep, wereldwijd een van de weinige particuliere banken met de hoogste kredietwaardigheidbeoordeling van Moody's en Standard & Poor's. Daarnaast loopt Rabobank wereldwijd voorop als het gaat om corporate social responsibility en duurzaamheid.