Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 10 augustus

Alkmaar, 10-08-2010 o 14.30 uur

Gekantelde auto

Schagen, maandag 9 augustus 2010.

Rond 16.00 uur was er op de Oude Slotstraat een aanrijding waarbij één bestuurder en drie autos waren betrokken. De auto van de veroorzaker van de aanrijding kantelde hierbij en kwam op de zijkant terecht.

De aanrijding werd veroorzaakt door een 29-jarige man uit Burgerbrug. Hij reed met zijn grote fourwheeldrive-auto over de Oude Slotstraat, komende uit de richting van de Laan en gaande in de richting van de S3. Vlak voor de kruising met de Slotstraat haalde hij een rechts van de weg kleine geparkeerde auto in. Hij maakte daarbij echter een stuurfout waardoor hij met zijn rechterzijkant de linkerachterkant van die geparkeerde auto raakte. In combinatie met het sturen helde zijn auto sterk over naar links en kwam op zn kant terecht. De geparkeerde auto van een afwezige Schagenees schoof vervolgens nog tegen een andere geparkeerde auto ervoor op.

De 29-jarige bestuurder was niet gewond en bleek niet gedronken te hebben.

Traumahelikopter niet nodig

De Cocksdorp, maandag 9 augustus 2010.

Rond 19.30 uur vond er op de Krimweg een aanrijding tussen twee personenautos plaats. Aanvankelijk zag het er naar uit dat er meerdere mensen gewond waren geraakt bij dit ongeval maar uiteindelijk viel het mee en kon een traumahelikopter worden afbesteld.

De aanrijding ontstond toen een 24-jarige automobiliste uit De Cocksdorp vanuit een oprit de Krimweg opreed. Daarbij raakte zij een Duitse bestelauto met vijf inzittenden in de flank. De 43-jarige bestuurder van de Duitse auto uit Wassenberg verloor door de botsing de macht over zijn stuur en belandde schuin in de sloot links van de weg. In zijn auto zaten vier kinderen van 4 tot 10 jaar oud. Ze kwamen met de schrik vrij. Personeel van een ambulance heeft ze ter plaatse verzorgd. Het verkeer op de Krimweg werd gedurende een uur omgeleid.

Aanhouding wegens niet voldoen aan politiebevel

De Koog, dinsdag 10 augustus 2010.

Rond 03.30 uur werd op de Nikadel een vervelende 19-jarige jongen uit Groningen aangehouden door twee agenten. Bij een conflict over taxivervoer was hij hinderlijk aanwezig. De agenten hebben hem meerdere malen gevorderd weg te gaan en zich niet met de zaak te bemoeien maar daaraan gaf hij geen gehoor. Toen hij de agenten ook nog eens uit begon te schelden werd hij gearresteerd. Hij wenste zich niet te legitimeren. Voor beide zaken kreeg hij een proces-verbaal waarna hij later in de nacht, nadat zijn identiteit was vastgesteld, werd heengezonden.

Aanhoudingen wegens overlast op straat

Den Helder, maandag 9 augustus 2010.

In de middaguren verrichte de politie twee aanhoudingen op het Julianaplein en de Koningdwarsstraat. In het eerste geval ging het om een 46-jarige man uit Den Helder die lege plastic flessen naar winkelend publiek gooide en liep te schreeuwen. Korte tijd later werd de tweede man, een 32-jarige man uit Alkmaar, aangehouden omdat hij alcoholhoudende drank liep te drinken op straat. Beiden kregen een bekeuring en een ontzegging van 48 uur voor het winkelgebied in het centrum.

Betrapt zonder rijbewijs

Alkmaar, maandag 9 augustus 2010.

Rond 10.00 uur zagen agenten een 38-jarige man uit Egmond aan Zee rijden op de Hertog Aalbrechtweg in de auto van zijn moeder. Hij bleek te rijden zonder rijbewijs en kreeg een proces-verbaal. Zijn auto werd opgehaald door een vriendin.

Bromfietser slingerend over straat door drankgebruik

Hoorn, dinsdag 10 augustus 2010.

Rond 01.20 uur zagen surveillerende agenten op het Visserseiland een 38-jarige bromfietsbestuurder uit Hoorn slingerend over de weg rijden. Nadat hij was staande gehouden bleek waarom. De man had flink te diep in het glaasje gekeken en blies aan het bureau ruim drie maal de toegestane hoeveelheid: 720 ug/l (tot 220 toegestaan). Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een proces-verbaal.

Bromfietsers met drank op

Schoorl, dinsdag 10 augustus 2010.

Rond 01.30 uur zagen agenten op de Heereweg een 48-jarige bromfietser uit Warmenhuizen bij een café vandaan rijden. Na controle bleek dat hij teveel drank had gedronken om een brommer te mogen besturen. Hij blies aan het bureau 675 ug/l (tot 220 ug/l toegestaan). Zijn rijbewijs is ingenomen en hij kreeg een proces-verbaal.

Drankrijder en passagier proberen agenten op verkeerde been te zetten (tevens homepagebericht)

Callantsoog, dinsdag 10 augustus 2010.

Rond 01.10 uur kregen agenten de tip dat er bij een horecagelegenheid zojuist een dronken automobilist was weggereden. De auto kon kort hierna worden staande gehouden op de Helmweg. De bestuurder en passagier stapten snel uit en liepen achter de auto langs alsof ze aan het wisselen waren.

De agenten hadden echter goed opgelet en spraken de werkelijke bestuurder aan. Het ging om een 22-jarige man uit Alkmaar. Hij claimde dat de bestuurder was weggerend maar daar hadden de agenten geen boodschap aan. De Alkmaarder werd aangehouden en moest aan het bureau een ademanalyse afleggen. Daarbij blies hij voor een beginnend bestuurder ruim zes maal de toegestane hoeveelheid: 650 ug/l (tot 90 toegestaan). Het rijbewijs van de man is al bij een eerdere gelegenheid ingenomen dus nu bleef er alleen een proces-verbaal over.

Auto weg na inbraak

Den Helder, dinsdag 10 augustus 2010.

In de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 augustus is er tijdens afwezigheid van de bewoner ingebroken in een woning aan de Jan in t Velstraat.

Toen de man rond 06.45 uur terug keerde zag hij dat het badkamerraampje op de begane grond was geforceerd. Binnen waren alle ruimtes en kasten en lades doorzocht. Een platte televisie stond klaar om meegenomen te worden maar omdat de voor- en achterdeur op het nachtslot zaten was dat niet gelukt. Wel miste de eigenaar de sleutels van zijn bedrijfsbusje die op de tafel in de huiskamer hadden gelegen.

De auto bleek uit de straat weggehaald te zijn en werd later door de politie in een sloot bij Callantsoog teruggevonden met uitgeklapte airbags. Er waren geen personenen bij aanwezig. Opvallend was wel dat de dader(s) een helm in de auto had(den) achtergelaten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Snelheidscontroles

Venhuizen, maandag 9 augustus 2010.

In de middaguren werd de snelheid van het verkeer gemeten op de Provincialeweg daar waar 80 km/u is toegestaan. Er passeerden 920 voertuigen van wie er 40 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 146 km/u.

Hensbroek, maandag 9 augustus 2010.

In de middaguren werd de snelheid van het verkeer gemeten op de Dorpsweg daar waar 50 km/u is toegestaan. Er passeerden 603 voertuigen van wie er 75 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 85 km/u.

Hippolytushoef, maandag 9 augustus 2010.

In de middaguren werd de snelheid van het verkeer gemeten op de Rijksstraatweg daar waar 80 km/u is toegestaan. Er passeerden 1252 voertuigen van wie er 164 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 128 km/u.

Markenbinnen, maandag 9 augustus 2010.

In de middaguren werd de snelheid van het verkeer gemeten op de Provincialeweg daar waar 80 km/u is toegestaan. Er passeerden 2115 voertuigen van wie er 54 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 108 km/u.

Zuidschermer, maandag 9 augustus 2010.

In de middaguren werd de snelheid van het verkeer gemeten op de Zuidervaart daar waar 50 km/u is toegestaan. Er passeerden 211 voertuigen van wie er 20 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 73 km/u.

Alle overtreders krijgen een acceptgirokaart thuis gestuurd.