Gemeente Millingen


Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Millingen aan de Rijn

Opvoeden is leuk, maar soms lastig. Het kan zijn dat er tijdens het opvoeden en opgroeien vragen opdoemen, waar u graag met anderen over zou willen praten. De gemeente Millingen aan de Rijn is, in samenwerking met de stichting Welzijn en maatschappelijke ondersteuning Stuw uit Elst, druk bezig met de voorbereidingen om te komen tot een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

In 2011 dient er in iedere gemeente een Centrum voor Jeugd en Gezin te zijn: een laagdrempelig inlooppunt waar ouders, jeugd (van -9 maanden tot 23 jaar) en professionals vragen kunnen stellen over opvoeden en opgroeien. Het CJG is fysiek, digitaal en telefonisch bereikbaar. Het CJG biedt advies, ondersteuning en zo nodig hulp op maat.

Samenwerking tussen instellingen

Verder wordt er binnen het CJG achter de schermen intensief samengewerkt tussen allerlei instellingen, zodat inwoners en gezinnen te maken krijgen met één aanspreekpersoon onder het mom van "één gezin, één plan". Instellingen, die in ieder geval in het CJG samenwerken, zijn de jeugdgezondheidszorg (consultatiebureau en GGD), algemeen en schoolmaatschappelijk werk (NIM) en Bureau Jeugdzorg.

Website

De gemeente Millingen aan de Rijn is, in samenwerking met de stichting Welzijn en maatschappelijke ondersteuning Stuw uit Elst, druk bezig met de voorbereidingen om te komen tot een CJG. Zo is er inmiddels een coördinator voor het CJG aangesteld. Deze coördinator legt contact met andere instellingen en bevordert de onderlinge samenwerking.

Verder zal in het najaar de website de lucht in gaan (www.cjgmillingenaanderijn.nl) waarop u informatie kunt vinden over opvoeden en opgroeien: activiteiten, zoals cursussen en themabijeenkomsten, in Millingen en omstreken, en ervaringen van inwoners.

Meepraten?

Via onze informatiemedia wordt u regelmatig op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen van het CJG. Wilt u graag meepraten over deze ontwikkelingen dan kunt u contact opnemen met mevrouw Franca Melssen, tel. 024 - 39 96 216 of via f.melssen@groesbeek.nl

Coördinator

De coördinator van het CJG, op dit moment mevrouw Roly Buijs, heeft vanaf de maand augustus iedere dinsdag zitting in het gemeentehuis van Millingen aan de Rijn. U kunt op de dinsdagen vanaf 10.00 uur bij haar binnenlopen of een afspraak met haar maken.

Zij is te bereiken onder de telefoonnummers 024 - 39 96 200 of 06 - 44 744 028. Haar emailadres is r.buijs@groesbeek.nl